Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ψηφίζουν την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί

Το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν αύριο οι περίπου 6.000 καθηγητές του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκλέξουν τους νέους διοικητικούς συμβούλους στις πέντε ΕΛΜΕ. Στα γυμνάσια και λύκεια δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο μαθήματα, καθώς χορηγείται συνδικαλιστική άδεια στους εκπαιδευτικούς για τις εκλογές.

Πριν τις εκλογές, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις, όπου αναμένεται να τεθούν διάφορα θέματα, ανάλογα με την ΕΛΜΕ. Μεταξύ αυτών είναι το ασφαλιστικό, οι οικονομικές διεκδικήσεις των καθηγητών, το πρόβλημα σχολικής στέγης, το επίδομα των 176 ευρώ που καταβλήθηκε αναδρομικά σε 53 καθηγητές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά και η δυνατότητα των ωρομισθίων να ψηφίζουν στις εκλογές των ΕΛΜΕ.

Στις 2 το μεσημέρι ανοίγουν οι κάλπες
Οι κάλπες θα ανοίξουν μετά τις 2 μ.μ. στις περισσότερες ΕΛΜΕ και μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας αργά το απόγευμα θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Οι καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (επί της οδού Ικτίνου), της Β' ΕΛΜΕ στο συγκρότημα του 7ου Λυκείου-8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς (στην οδό Αδριανουπόλεως 2), της Γ' ΕΛΜΕ στο 23ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Κασσάνδρου 17-19), της Δ' ΕΛΜΕ στο 20ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 30) και της Ε΄ΕΛΜΕ στο συγκρότημα των 1ου-2ου Γυμνασίων Σταυρούπολης (Πεσόντων Ηρώων 2). Σύμφωνα με τα δεδομένα των περασμένων ετών, συνολικά αναμένεται να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί (σε σύνολο περίπου 8.500).
Οι παρατάξεις, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των εκπαιδευτικών, είναι η ΔΑΚΕ από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, η ΠΑΣΚΕ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), η Αγωνιστική Συνεργασία (στηρίζεται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ), η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών) που προέρχεται από το ΚΚΕ, η Αγωνιστική Κίνηση-Αριστερή Παρέμβαση (στην Ε' ΕΛΜΕ) και άλλα σχήματα και συσπειρώσεις καθηγητών στις κατά τόπους ενώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου