Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Δήμος Θέρμης : Αίτημα για τη δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας

Τη δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας και την κατασκευή κτιρίου στο οποίο θα στεγαστούν το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, το Τμήμα Τροχαίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θέρμης, ζήτησε ο δήμαρχος κ.Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνάντησης εργασίας με θέμα «Προστασία του Πολίτη – Ασφαλείς Δήμοι» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε με πρωτοβουλία τουο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, και παρέστησαν δήμαρχοι της ανατολικής πλευράς της Β΄ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι δημάρχων, καθώς και εκπρόσωποι της διοίκησης των αστυνομικών αρχών με σκοπό τηνκαταγραφή των προβλημάτων, τις προτάσεις και τη συνεργασία των αιρετών με το Υπουργείο.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θέρμης τάχθηκε ακόμη υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να μειωθούν οι διοικητικές εργασίες που επιτελεί σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, για να μπορέσει να αφοσιωθεί απρόσκοπτα στο καθήκον της, που είναι κυρίως η ασφάλεια των πολιτών και η δίωξη της εγκληματικότητας. Ζήτησε παράλληλα την ενίσχυση του προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων προκειμένου να αυξηθούν τόσο οι πεζές όσο και οι εποχούμενες περιπολίες.

Στη συνάντηση πήραν το λόγο και παρουσίασαν τα προβλήματα των δήμων τους 15 δήμαρχοι και εκπρόσωποι τους, καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ζήτησε από όλουςνα συνεργαστούν, προκειμένου η Ελληνική Αστυνομία να γίνει περισσότερη φιλική προς τον πολίτη και αποτελεσματικότερη στη δίωξη του εγκλήματος. Ζήτησε επίσηςσε έξι μήνες να ξανασυναντηθούν προκειμένουνα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου