Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Χάνει 84 εκ. ευρώ το Δημόσιο από τα ΚΤΕΟ

ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ Η ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.


Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ αναζητούνται πόροι από παντού, το Δημόσιο χάνει περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ λόγω του τρόπου λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ και των οδηγών που εκμεταλλεύονται τα «παραθυράκια» για να μην περάσουν έλεγχο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, επειδή το κράτος αδυνατεί να ελέγξει ποιός περνά από ΚΤΕΟ και ποιός όχι, μόνο στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης δεν ελέχθησαν στην τελευταία 3ετία περίπου 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Έτσι, το Δημόσιο έχασε πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ και, συγκεκριμένα, 84,8 εκατομμύρια!

Αναλυτικά, οι πόροι που χάθηκαν είναι: 40 ευρώ για κάθε έλεγχο, 9 ευρώ για κάθε κάρτα καυσαερίων, 7,7 εκατομμύρια από ΦΠΑ, 1,6 εκατομμύρια από την αγορά καρτών από τις Νομαρχίες και 4,5 εκατομμύρια από το ποσοστό υπέρ του υπουργείου Μεταφορών (10% σε κάθε έλεγχο).

Στα χρήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα από τυχόν επισκευές…

Παράλληλα, τα δημόσια ΚΤΕΟ λειτουργούν παράνομα με τις ευλογίες της Πολιτείας, καθώς από 1 - 1 - 2009 θα έπρεπε να είχαν πιστοποιηθεί με ISO, όπως ορίζει ο νόμος και απαιτείται για την λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Σοκ προκαλούν και οι περιπτώσεις όπου ένα όχημα βγήκε «καθαρό» από το δημόσιο ΚΤΕΟ και με προβλήματα από το ιδιωτικό σε έλεγχο που έγινε την ίδια μέρα! Επίσης, εκδίδονται λευκά δελτία τεχνικού ελέγχου ή αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία (π.χ. χιλιόμετρα).

Εκτός, όμως, από τα χαμένα έσοδα, χάνονται ζωές στην άσφαλτο από την ελλιπή συντήρηση των οχημάτων, ενώ σημαντική είναι και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια.

Σήμερα, έγινε γνωστό πως το υπουργείο Μεταφορών προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία δεν θα ασφαλίζονται όσα οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, το κράτος ψάχνει πόρους από όσους τηρούν τους νόμους και πληρώνουν κανονικά φόρους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου