Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Παραμένουν υπό κατάληψη η Νομική και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η αστυνομία προχώρησε σε 177 προσαγωγές στην Αττική και σε 88 στη Θεσσαλονίκη.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ υπό κατάληψη παραμένουν η Νομική και η Πρυτανεία το Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με εγκεφαλική διάσειση και καρδιακό επεισόδιο νοσηλεύεται στην καρδιολογική μονάδα της εντατικής θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας -τον οποίο τραυμάτισαν κουκουλοφόροι όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Με αφορμή την εισβολή στο Πανεπιστήμιο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

«Από τη στιγμή που τραυματίζεται ένας πρύτανης, το άσυλο έχει πάρει λάθος δρόμο», δήλωσε ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουντζούρης.

Η αστυνομία προχώρησε σε 177 προσαγωγές στην Αττική και σε 88 στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 16 αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας όπου προσήχθησαν 30 άτομα, καθώς και σε Ρόδο, Κρήτη και Ιωάννινα.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, καθώς και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, 12 με τρεις το μεσημέρι.

Διαξιφισμοί Χρυσοχοΐδη - ΣΥΡΙΖΑ

Για «βεντέτα Χρυσοχοΐδη με τους αναρχικούς» και «στρατικοποίηση της αντιπαράθεσης, που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική έκφραση και διαμαρτυρία», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας «την κυβέρνηση να επέμβει άμεσα στο σχεδιασμό της ανεξέλεγκτης καταστολής που εφαρμόζει ο υπουργός της» .

«Προσωπικά δεν έχω καμία βεντέτα ούτε με αναρχικούς ούτε με κανέναν άλλον χώρο, πλην όσων αντιστρατεύονται τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προσωπική μου αντιπαράθεση είναι μόνο με ναζιστές, ρατσιστές και τρομοκράτες, με όποια ιδεολογική μεταμφίεση και αν εμφανίζονται», απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «βρίθει από ψεύδη και ανακρίβειες και συνηγορεί επιπόλαια σε μια απολιτική ιδεολογία της σύγκρουσης με προφανείς ψηφοθηρικούς στόχους» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου