Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

«Η μνήμη του Αλέξη θα φωτίζει τους αγώνες που έρχονται»

Η κρατική τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσει

Ένα χρόνο πριν, η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποκάλυψε στα μάτια της νεολαίας το αδίστακτο πρόσωπο του συστήματος. Και ξέσπασαν ο θυμός και η συσσωρευμένη οργή σε ασυγκράτητο ορμητικό χείμαρρο που πλημμύρισε τους δρόμους όλης της χώρας.

Και περπάτησε η νεολαία στο δρόμο της αμφισβήτησης, της μαζικής αντίστασης και της συλλογικής πάλης. Για να αναγεννηθεί μέσα στο μεγάλο νεολαιίστικο ξεσηκωμό του περασμένου Δεκέμβρη, η ελπίδα των αγώνων.

Σαν τα λυσσασμένα σκυλιά, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παράγοντες και απολογητές του συστήματος, σε πλήρη συγχορδία με τα καλοθρεμμένα ξεπουλημένα φερέφωνα των ΜΜΕ, όρμησαν για να ξεσκίσουν αυτήν την ελπίδα.

Γιατί ένοιωσαν να απειλούνται. Και έστειλαν τα ΜΑΤ να «καθαρίσουν» με χημικά, δακρυγόνα και συλλήψεις.

Όμως η νεολαία δεν τρομοκρατήθηκε! Και κάλεσαν τα πρόθυμα «αριστερά» κοινοβουλευτικά δεκανίκια τους να υπερασπιστούν την αστική νομιμότητα. Όμως η νεολαία τούς ξεπέρασε! Και όλοι μαζί βάφτισαν την οργή της νεολαίας «τρομοκρατία» και την ίδια «κουκουλοφόρο».

Όμως ο Δεκέμβρης αποτελεί πλέον ορόσημο των σύγχρονων αγώνων του λαού και της νεολαίας. Προάγγελο των έντονων ταξικών αναμετρήσεων και παρατεταμένων συγκρούσεων που θα γεννήσει η ολοκληρωτική επίθεση και η βία του συστηματος.

Φωτίζει το δρόμο των εξεγέρσεων που θα βαδίσει ο λαός και η νεολαία παλεύοντας για το δικαίωμα σε ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος διαχειριστής της εξουσίας του κεφαλαίου, κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, προχωράει στην ισοπέδωση των κατακτήσεων και των όποιων παροχών.

Φορτώνει την κρίση του συστήματος στις πλάτες του λαού, δρομολογώντας την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Ενάντια σε αυτήν την πολιτική του συστήματος πρέπει να στραφεί ο λαός και η νεολαία, παλεύοντας για την ανατροπή της. Γιατί είναι αυτή η πολιτική που πετάει την νεολαία έξω από το σχολείο και τις σχολές, της παρέχει ακριβοπληρωμένες καταρτίσεις σε ιδιωτικά κολέγια, την προετοιμάζει για φτηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό.

Που προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα, που καθηλώνει και μειώνει τους μισθούς και καταργεί της ασφάλιση, που σπέρνει την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Που δολοφονεί τα όνειρα της νεολαίας καθημερινά, που την οδηγεί σε αδιέξοδα.

Που στηρίζει τις μαζικές δολοφονίες μικρών παιδιών σε όλο τον πλανήτη από τους ιμπεριαλιστές, που δολοφόνησε τον μικρό Αλέξη, που δημιούργησε τις αιτίες που οδήγησαν στο Δεκέμβρη. Αυτήν την πολιτική περιφρουρούν οι μηχανισμοί καταστολής του κράτους.

Στην εμπέδωσή της με τη βία αποσκοπεί η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας, η θωράκιση του συστήματος με ΜΑΤ, πλαστικές σφαίρες, χαφιεδοκάμερες και τρομονόμους.

Γιατί ξέρει ότι ο λαός, η εργατιά, η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι για άλλες θυσίες. Γιατί περιμένει και προετοιμάζεται για τις ταξικές μάχες που θα δοθούν, για τους νέους Δεκέμβρηδες. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία να μετατρέψουν, με τη μαζική συμμετοχή τους, το διήμερο των κινητοποιήσεων στις 6-7 Δεκέμβρη σε εφαλτήριο νέων ανυποχώρητων και παρατεταμένων αγώνων.

Καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη πάλη τους, να οικοδομήσουν εστίες αντίστασης στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν την υποταγή στο κεφάλαιο και να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Καλεί τη σπουδάζουσα και μαθητική νεολαία σε κοινό βηματισμό με την αγωνιζόμενη νεολαία της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Γαλλίας για την ανατροπή της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης και την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Με συνελεύσεις-απεργίες-διαδηλώσεις-κατάλήψεις να γίνουν οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και οι σχολές κέντρα αγώνα της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής του συστήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει το ΚΚΕ(μ-λ) με όλες του τις δυνάμεις.

Προβάλλοντας την αναγκαιότητα της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και της δημιουργίας ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του λαού και της νεολαίας.

• Για να μην εκτονώνεται η οργή, αλλά να συγκροτείται σε πολιτική κατεύθυνση.

• Για να μην ενισχύονται οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες αλλά να στηρίζεται ο αγώνας.

• Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία δικαίου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η δολοφονία αποτέλεσε αφορμή αλλά και μια ακόμα αιτία για τη μεγαλειώδη έκρηξη της νεολαίας, που με μαζικότατες και μαχητικότατες διαδηλώσεις κατήγγειλε την πολιτική που όπλισε το χέρι του δολοφόνου και αναγνώρισε στο πρόσωπό του τους πραγματικούς ενόχους: το αστικό σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές. Οι υποκριτικές τους συγνώμες γρήγορα απογυμνώθηκαν από τη βάναυση αντιμετώπιση των διαδηλώσεων με τόνους χημικών, δακρυγόνων και αθρόων συλλήψεων. Όμως η νεολαία δεν τρομοκρατήθηκε.

Μάλιστα η απόπειρα δολοφονίας της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα λίγες μέρες αργότερα πυροδότησε νέο γύρω κινητοποιήσεων.

Η σύνδεση της δολοφονίας του νεαρού μαθητή με την πολιτική που δολοφονεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας είναι όχι μόνο αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία.

Μια πολιτική που μέρα με τη μέρα προσθέτει νέα αδιέξοδα στη νέα γενιά. Υψώνει φραγμούς στη μόρφωση και βγάζει εκτός εκπαίδευσης χιλιάδες νέους, οδηγεί στην ανεργία, την υποαπασχόληση, την χωρίς δικαιώματα εργασία. Μια πολιτική που συνοδεύεται από άγρια καταστολή και δημιουργεί κλίμα ασφυκτικής κρατικής τρομοκρατίας. Μια πολιτική που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί την περίοδο που διανύουμε και λόγω της παρατεταμένης πολύπλευρης κρίσης που μαστίζει το καπιταλιστικό σύστημα.

Η προκλητική μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα σηματοδοτεί τη μεθοδευμένη προσπάθεια και επιεικούς δικαστικής μεταχείρισης του δολοφόνου και ελαχιστοποίησης των αντιδράσεων της νεολαίας και του λαού γενικότερα.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

-Για να καταγγείλουμε την δολοφονία και να απαιτήσουμε την τιμωρία των ενόχων.

-Για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ισοπέδωσης εργασιακών, μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας που συνοδεύεται από ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και ενίσχυση της αστυνομοκρατίας.

-Για να συνδέσουμε το νήμα της εξέγερσης του περσινού Δεκέμβρη με τους νέους αγώνες που είναι αναγκαιότητα να ξεδιπλωθούν για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.

TRIKKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου