Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: Θα αποτρέψουν οι 502 προσαγωγές την επανάληψη των επεισοδίων;

Εννέα συλλήψεις και 104 προσαγωγές έγιναν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη. Εξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από τη Καμάρα ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν και μια Ισπανίδα διαδηλώτρια. Οι εξι συληφθέντες κατηγορούνται για τις φθορές σε δυο αυτοκίνητα στην Καμάρα και τη Εγνατία καθώς και για το σπάσιμο βιτρίνων κατά τη διάρκεια της πορείας. Αργότερα στις 09:30 άλλο ένα άτομο συνελήφθη από την αστυνομία για ρίψη μολότοφ έξω από την εμπορευματική πύλη της ΔΕΘ στην περιοχή του πανεπιστημίου. Συλλήψεις έγιναν κια στη Μηχανιώνα όταν δυο νεαροί 16 ετών συνελήφθησαν γιατί πέταξαν πέτρες σε περιποικό που περνούσε εκίνη την ώρα μπροστά τους.
Κακουργηματική δίωξη
Στο μεταξύ χτες αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι οχτώ συλληφθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία τα ξημερώματα του Σαββάτου συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που «συγκρούστηκε» με τα ΜΑΤ εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα μέσα από τους χώρους του ΑΠΘ. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη, κατοχή και κατασκευή βομβών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Ολοι παραπέμφθηκαν ν' απολογηθούν στον ανακριτή.

«Μολότοφ και οικοδομικά... εργαλεία»
Χθες το βράδυ ομάδα νεαρών έριξε μολότωφ, έστησε οδοφράγματα μπροστά στο Αριστοτέλειο έβαλε φωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ,μετά από επιχείρηση μέσα στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής.
Στο μεταξύ διαδηλωτές παρέμεναν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέχρι αργά το βράδυ ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη στα σημεία των συμπλοκών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, 76 αντιασφυξιογόνες μάσκες, ξύλινα κοντάρια σημαίας, τροχός κοπής σιδήρων, σφενδόνες, βαριοπούλες, σιδερένια μπουλόνια, κ.α. αντικείμενα.
Σήμερα η συνέχεια των εκδηλώσεων
Στις 12:30 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου θα συγκενρτωθούν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα κάνουν προσυγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ ενώ στην πορεία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει στάση εργασίας.
Σε αποχή και καταλήψεις προχώρησαν σήμερα 40 σχολεία της Θεσσαλονίκης ενώ ήδη μαθητές από ανατολικά και δυτικά κατευθύνονται στο κέντρο όπου θα συγκεντρωθούν στο Αγαλμα Βενιζέλου για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου