Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Υπάρχει ένα σύνθημα το οποίο ακούγεται στο δρόμο, είναι γραμμένο σε τοίχους, στην πόλη των Σερρών όμως παίρνει σάρκα και οστά. Αυτή η κοινωνία προωθεί την ρουφιανιά, το γλείψιμο και την υποταγή είναι το σύνθημα το οποίο έχει γίνει καθημερινός βίος των Σερραίων πολιτών.
Είναι υποταγμένοι στην κατανάλωση και στο lifestyle. Τα πάντα εδώ κινούνται σε ρυθμούς επίδειξης, μόστρας, φινέτσας, το ποιος έχει το καλύτερο μωρό (κοπέλα) αλλά και το πιο μαμάτο αυτοκίνητο. Μένουν πιστοί στο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Στις προηγούμενες εκλογές μπήκε στην βουλή ο Πολατίδης βουλευτής των γερμανοτσολιάδων του ΛΑΟΣ αλλά πιστοί και στην ΝΔ χωρίς πολιτικό υπόβαθρο καθώς εδώ κολλάει το άλλο κομμάτι του συνθήματος το γλείψιμο.
Άπειροι Σερραίοι έχουν περάσει από το γραφείο του Αχιλλέα Καραμανλή. Σκοπός της επίσκεψης το βόλεμα σε κάποια δουλεία δια σάλιου εδώ και χρόνια, τα υπόλοιπα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ έχουν λιγότερη πελατεία. Τα αφεντικά είναι τα φιλαράκια τους, αυτοί που τους ταΐζουν για αυτό δεν τολμούν να τους δαγκώσουν το χέρι αλλά προτιμούν να το γλείψουν. Οι κινητοποιήσεις, ο Δεκέμβρης 08,09 είναι ατράνταχτα στοιχεία της φασιστοχουντικής πόλης των Σερρών.
Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω στον καιρό του Εμφυλίου και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 1947 όπου ο Γιάννης Ζέβγος τοπικό στέλεχος του ΕΑΜ Θεσσαλονίκης πέφτει νεκρός μπροστά στο ξενοδοχείο Αστόριο στην Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη από τον ΡΟΥΦΙΆΝΟ ΣΕΡΡΑΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΒΛΑΧΟ. Δεν είναι τυχαίο πως ελάχιστοι αντάρτες βγήκαν στα βουνά των Σερρών διότι ο τόπος ήταν γεμάτος από Μάηδες, Πάουτζηδες αλλά και ο Ε.Σ. Υπήρξαν βέβαια αργότερα και φασιστικές επιθέσεις από ντόπια καθάρματα ενάντια σε οικογένειες από Αρμενία κ.τ.λ. Άλλωστε εδώ ο μπάτσος ακόμα θεωρείται ο προστάτης μας, το παιδί της διπλανής πόρτας, το παιδί του μεροκάματου και όχι ο δολοφόνος και βασανιστής μεταναστών, αγωνιστών κ.τ.λ.
Λόγο του κλίματος αυτού αλλά και των Χριστουγέννων τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός χωρίς να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε έναν από τους ναούς της κατανάλωσης και συγκεκριμένα σε ένα από τα σούπερ μάρκετ αλυσίδα του Μασούτη την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 2.05 τα ξημερώματα 200 μέτρα από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Φυσικά τα μέσα μαζικής εξημέρωσης τήρησαν σιγή ιχθύος για να μην τρομοκρατηθούν οι πελάτες τους και δεν τους βοηθήσουν να αυξήσουν τις κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες τους.
Την επόμενη φορά δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

ΥΓ.1. Λεονταρίδη (βουλευτής ΝΔ) μάζεψε το στοματάκι σου για τον αναρχικό χώρο αλλιώς θα νιώσεις την ζεστασιά της φλόγας στο σβέρκο σου.
ΥΓ.2 Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις Επαναστατημένες Συνειδήσεις αλλά και σε όλο το αντάρτικο και κυρίως το επαρχιακό το οποίο είναι πιο δύσκολο λόγο των κοινωνικών συνθηκών.
ΥΓ.3. Όσο σύντροφοι βρίσκονται στα χέρια του κράτους τόσο θα επιτιθέμαστε με
μίσος και οργή.

ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ

INDYMEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου