Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Υπεύθυνοι νοσοκομείου έδωσαν μωρά σε λάθος οικογένειες

Στις πραγματικές τους οικογένειες από το απόγευμα τα δύο βρέφη, τα οποία είχαν δοθεί από το Νοσοκομείο σε λάθος γονείς.

Παραδόθηκαν το απόγευμα από την Διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου στις πραγματικές τους οικογένειες τα δύο βρέφη, που κατά τραγικό λάθος βρέθηκαν στα χέρια λάθος γονιών, μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, όπου είχαν νοσηλευτεί.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πατρότητας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έγιναν γνωστά το μεσημέρι και επιβεβαίωσαν ότι όντως τα δύο νεογέννητα δεν μεγάλωναν με τους βιολογικούς τους γονείς.

Τα δύο βρέφη χρειάστηκε να νοσηλευτούν πριν από περίπου ένα μήνα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν, μετά τη γέννησή τους.

Οι γονείς των παιδιών συζήτησαν το θέμα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ανδρέα Χατζηδημητρίου, καθώς και με ψυχολόγους. Συγκλονισμένοι κατά την έξοδό τους δήλωσαν ότι αισθάνονται πως «τα μωρά τους ανταλλάχθηκαν σαν να ήταν προϊόντα» .

Είπαν επίσης ότι θα προχωρήσουν νομικά εναντίον του Νοσοκομείου, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου