Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Οι νέες τάσεις στον τουρισμό το 2010

Νέες τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στον τομέα των ταξιδιών αναψυχής την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με σημερινή έκθεση του βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Abta.

Το 2010 αναμένεται να αποτελέσει το έτος των «φιλανθρωπικών περιπετειών», καθώς οι τουρίστες θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν διαλείμματα περιπέτειας με συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Με τον καινούργιο χρόνο αναμένεται επίσης να δοθεί έμφαση στον εθελοντισμό, καθώς πολλοί θα είναι αυτοί που θα συνδυάσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό με την εθελοντική εργασία για κάποιο ευγενή σκοπό.

Σύμφωνα με την έκθεση, τις νέες τάσεις στον τουρισμό το επόμενο έτος θα επηρεάσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Ν. Αφρική, καθώς πιστεύεται ότι θα δώσει ώθηση στα ταξίδια στην Αφρική. Ήδη ταξιδιωτικοί οδηγοί και ενημερωτικά βιβλία βρίσκονται ήδη στα τυπογραφία προκειμένου να προλάβουν τη νέα μόδα.

Σημαντικό ρόλο όμως στη διαμόρφωση του σκηνικού στον τουρισμό διαδραματίζει και ο κινηματογράφος: η καινούργια ταινία «Sex and the City 2» για παράδειγμα, εκτιμάται ότι θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στη Νέα Υόρκη όπου εκτυλίσσεται. Το Χάρι Πότερ, από την άλλη, αναμένεται να προσελκύσει τις οικογένειες στη Φλόριντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου