Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Διάλεξη του διάσημου συγγραφέα John Banville

Στις 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο βραβευμένος Ιρλανδός συγγραφέας John Banville, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Booker 2005, θα μιλήσει για τα «Προσωπεία του καλοκαιριού».

Με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή λογοτεχνία, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει τη διάλεξη ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή Ιρλανδούς λογοτέχνες, που τιμήθηκε το 2005 με το βραβείο Booker για το μυθιστόρημά του "Η θάλασσα" και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.
Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση με πρωταγωνιστή τον συγγραφέα John Banville (Τζον Μπάνβιλ), ο οποίος θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Τα προσωπεία του καλοκαιριού» (The personae of summer) θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την παρουσίαση του Τζον Μπάνβιλ στο κοινό θα κάνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης.

Ο Τζον Μπάνβιλ γεννήθηκε στο Oυέξφορντ της Ιρλανδίας το 1945. Ο πατέρας του δούλευε σε γκαράζ και η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Είναι ο μικρότερος από τρία αδέρφια, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του Βίνσεντ είναι επίσης συγγραφέας και δημοσιεύει τα έργα του υπό το ψευδώνυμο Βίνσεντ Λόρενς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου