Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσοι άλλοι θα πηδήξουν στο κενό;

Αν όλοι μας νιώσαμε φρίκη όταν μάθαμε την αυτοκτονία του απελπισμένου από τα οικονομικά αδιέξοδα του γνωστού διαφημιστή Μιχάλη Τριάδη, τι πρέπει άραγε να νιώσουμε με τα συγκλονιστικά στοιχεία που υπάρχουν για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα την τελευταία διετία από απελπισμένους της κρίσης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Σε 47% από το 2008 έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα.

Μόνο το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011, 68 άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή τους, δηλαδή περίπου 10 κάθε μήνα γιατί δεν αντέχουν τα οικονομικά βάρη που αντιμετωπίζουν.

32 άτομα αυτοκτόνησαν το ίδιο διάστημα γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν είτε γιατί δεν είχαν φάρμακα για επώδυνες αρρώστιες, είτε γιατί δεν είχαν να πληρώσουν σπίτι για να μείνουν, ή δεν μπορούσαν αν αγοράσουν ούτε λίγο ψωμί.

Από τους 68 αυτόχειρες της πρώτης κατηγορίας, οι 55 ήταν έμποροι, επιχειρηματίες και βιοτέχνες που η κρίση τους είχε οδηγήσει είτε σε τοκογλύφους, είτε στη μέγγενη των Τραπεζών, είτε γιατί τα χρέση σε ΙΚΑ και δημόσιο τους οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή.

Αυτός ο μακάβριος χορός του θανάτου φαίνεται ότι δεν θα έχει τελειωμο και θα απλώνεται όλο και περισσότερο.

Όμως ας μη χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τον Μιχάλη Τριάδη, οι διάφοροι «βαρόνοι» των ΜΜΕ γιατί η δραματική κρίση στο χώρο της διαφήμισης είναι και δικό τους έργο.

Και φοβάμαι – γιατί ξέρω ποιοι ζουν τραγωδίες στο χώρο αυτό – ότι οι υποψήφιοι αυτόχειρες είναι ακόμα πολλοί

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου