Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Άνοιξαν οι κάλπες

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε ότι η ανάδειξη προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος είναι σημαντική κατάκτηση άμεσης δημοκρατίας, που οφείλουμε να τη θεμελιώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

"Όσοι νοιαζόμαστε να είμαστε παρόντες την Κυριακή (σ.σ. σήμερα) να έχουμε υπόψη μας ότι εκλέγουμε όχι μόνο πρόεδρο, αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό", ανέφερε ο κ. Σιούφας και συνέχισε λέγοντας ότι η οργανωτική επιτροπή, ο μηχανισμός του κόμματος, αλλά και οι υποψήφιοι, έχουν φροντίσει για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκλογής και εγγυώνται το αδιάβλητο, διαφανές και άψογο του πολιτικού και οργανωτικού αυτού εγχειρήματος.

"Εκπέμπουμε μήνυμα συμμετοχής, ενότητας και προοπτικής", ανέφερε ο κ. Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας είπε ότι θα υπάρχουν 1039 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργούν 1584 εκλογικά τμήματα.

Στις οκτώ χώρες της Ευρώπης θα υπάρχουν 64 εκλογικά τμήματα ενώ συνολικά θα είναι συνδεδεμένοι 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα. Εάν σε κάποια τμήματα υπάρχουν ουρές τότε η διαδικασία θα παραταθεί.

Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό για το τελικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι τα αποτέλεσμα θα φτάσουν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στη Ρηγίλλης με δύο οδεύσεις, η μια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δεύτερη με φαξ που θα έχει ειδικούς κωδικούς.

Ντόρα Μπακογιάννη

Παρουσία των περισσοτέρων στελεχών και βουλευτών του κόμματος που τη στηρίζουν, η Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε την κεντρική της προεκλογική ομιλία στην πλατεία Κοτζιά. Η κα Μπακογιάννη έστειλε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους "πλήγωσαν την παράταξη το τελευταίο διάστημα" τονίζοντας πως "όσοι ζημίωσαν, όσοι πλήγωσαν την παράταξη, με εμένα στην ηγεσία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ας ψηφίσουν άλλον αρχηγό."

Η κα Μπακογιάννη για μια ακόμα φορά υπενθύμισε πως η ίδια δεν έφυγε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. "Όταν κατέβηκα πρώτη φορά ως υποψήφια στην Α’ Αθηνών, στις εκλογές του 1996, το σύνθημα και η υπόσχεσή μου ήταν ότι θα είμαι «στην πρώτη γραμμή». Και την τήρησα. Σε όλες τις μεγάλες μάχες τις παράταξής μας κατέθεσα και την ψυχή μου για τη Νέα Δημοκρατία. Ήμουν εκεί και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν φοβήθηκα, ποτέ δεν κρύφτηκα", επεσήμανε η κα Μπακογιάννη.

Αντώνης Σαμαράς

"Απόψε γκρεμίζονται οι μηχανισμοί, έχει γίνει μια δημοκρατική επανάσταση και η ίδια η βάση επέβαλε να ακουστεί η φωνή της", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς,το βράδυ της Παρασκευής, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε απόψε στο χώρο του Ζαππείου. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στις επιθέσεις που δέχθηκε απάντησε με μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι η βάση είναι ο εγγυητής αυτής της ενότητας.

Έδωσε, ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της ΝΔ και όπως είπε, στην "απελευθέρωση από νοοτροπίες του παρελθόντος που μας κράτησαν μακριά από τις ιδέες μας".

Παν.Ψωμιάδης

«Όσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό μου, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή της βάσης. Θα διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυνατά» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την αυριανή εκλογική διαδικασία της ΝΔ, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους «και αυτούς που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, να έρθουν να ψηφίσουν» και υπογράμμισε : «Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό προσέλευσης, τόσο πιο δυνατό θα νοιώθει το πρόσωπο που θα επιλέξει ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου