Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Μια άλλη Αθήνα....


Αν έχει σιχαθεί η ψυχή σου ετούτην εδώ, μάθε ότι υπάρχει μια άλλη Αθήνα, πολύ πιο ήσυχη και ανθρώπινη, ένα χωριουδάκι ήρεμο και ταπεινό, πάνω στη δυτική όχθη του γάργαρου ποταμού Χάντσον, δυόμισι ώρες με το αυτοκίνητο από τη Νέα Υόρκη. Οι New York Times έκαναν ένα μίνι αφιέρωμα στην Αθήνα των 1500 κατοίκων, δίνοντας έμφαση στο πόσο φτηνά είναι τα καλά σπίτια στο χωριό, και τι ωραία και ξένοιαστα που ζούνε οι άνθρωποι εκεί.

Ομολογουμένως μοιάζει ένα μέρος ήσυχο σε βαθμό λοβοτομής, αλλά το σπιτόσκυλο κάτι τέτοια θέλει, του αρέσουνε αυτά, να κάθεται και να ρεμβάζει το ποτάμι και τα πεσμένα φύλλα καθώς γράφει αριστουργήματα στο νέτμπουκ, και να μην ακούγονται κόρνες και φρεναρίσματα και ντάπα ντούπα από τα μπάσα των κωλοφτιαγμένων αμαξιών, με τα μπλε φωτάκια αποκάτω. Α, δεν θα το χάλαγε καθόλου μια ζωή στην κατατονική και φτηνή Αθήνα του βορρά, κι όταν το βάραγε η ησυχία στα νεύρα θα φόρτωνε τη σπιτοσκύλα στο υβριδικό SUV και θα την πήγαινε τσάρκα να φάνε στον Anthos και να ταΐσουνε τα σκιουράκια στο Σέντραλ Παρκ.

Έμπα για φωτογραφίες και πληροφορίες για εκείνη την πολύ διαφορετική Αθήνα.

Στο χωριό τέτοια σπίτια είναι διαθέσιμα:

Οι τιμές ξεκινούν από 150.000 δολάρια για μονοκατοικία με τρία υπνοδωμάτια, ενώ με 400-450.000 παίρνεις ωραιότατο σπίτι πάνω στο ποτάμι (γκουχ γκουχ, V). Δες μερικά listings εδώ. Κοίτα τι ωραία και picturesque:

Να και ο φάρος του χωριού, μέσα στο ποτάμι, το εμβληματικό σημείο του χωριού, η «Ακρόπολή» του κατά μία έννοια:

πηγή

Μα είναι δυνατόν αυτή η Αθήνα της Αμερικής να είναι καλύτερη
από την δική μου;
Χωρίς Αφρικανούς πρεζέμπορους, Αλβανούς λωποδύτες, Νιγηριανές
ιερόδουλες με AIDS, χρήστες, Πακιστανούς εκδιδόμενους,
πολυκατοικίες-χωματερές με Σομαλούς, πεζοδρόμια με ανθρώπινες
ακαθαρσίες, σύριγγες, αναρχοτρομοκράτες και άλλα καλά;

athinaiosblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου