Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ειδήσεις: Από 13 ετών θέλουν να αλλάξουν εμφάνιση

Ειδήσεις: Από 13 ετών θέλουν να αλλάξουν εμφάνιση
Ανησυχητικά τα ποσοστά!!
Σύμφωνα με την έρευνα το 50% των κοριτσιών προσχολικής ηλικίας από τριών έως έξι ετών παραδέχθηκαν πως αισθάνονται αμήχανα για το πώς φαίνονται στους άλλους

Ενώ το 1/3 ήθελε να χάσει κιλά ή να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών. Σύμφωνα με τους ερευνητές το άγχος της εμφάνισης συνδέεται και με τα καρτούν που δείχνουν πανέμορφες αδύνατες πριγκίπισσες, οι οποίες αποτελούν πρότυπα για τα μικρά κοριτσάκια. Το 31% των κοριτσιών είπαν όταν σχεδόν πάντα ανησυχούν για την εμφάνιση τους, ενώ το 18% παραδέχονται ότι σκέφτονται μερικές φορές να αλλάξουν εμφάνιση. Μάλιστα, το 30% δηλώνει πως υπάρχει τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό στο σώμα ή το πρόσωπο που θα ήθελαν να το αλλάξουν άμεσα.

Πρόσφατα μια άλλη μελέτη απέδειξε πως τα συμπτώματα της νευρικής ανορεξίας πλέον έχουν περάσει στην προεφηβική ηλικία, καθώς πλέον δεν ξεκινά από την ηλικία των 13-14 όπως νόμιζαν οι γιατροί αλλά από την ηλικία των 10 ετών. Σε εκείνη τη μελέτη περίπου τα μισά κορίτσια μέχρι 11 ετών δήλωσαν πως θα ήθελαν να γίνουν πιο αδύνατες, ενώ θα ήθελαν να υποβληθούν σε πλαστική επέμβαση για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου