Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Καμπάνια ενημέρωσης για τον Internet Explorer 8

Η Microsoft ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης των χρηστών που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 6.

Μετά την κυκλοφορία του Internet Explorer 8 τον περασμένο Μάρτιο, η Microsoft συμφώνησε με εκείνους που θεωρούσαν τον Explorer 6 παρωχημένο browser. Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να τον χρησιμοποιούν, χωρίς άλλη επιλογή πολλές φορές, είτε επειδή η εταιρεία στην οποία εργάζονται χρησιμοποιεί τον Explorer 6, ή επειδή δεν έχουν τις γνώσεις για να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη μετάβασης στον IE8.

Αυτές οι τελευταίες περιπτώσεις είναι στο στόχαστρο της Microsoft. Η νέα καμπάνια, που θα τρέχει μέχρι τον Ιούνιο του 2010, σκοπό έχει να ενημερώσει τους χρήστες για τα οφέλη του νέου browser. «Αυτό που θέλουμε είναι να βοηθήσουμε τους χρήστες να καταλάβουν τον τρόπο που μπορούν να προστατευτούν από απειλές και τη συμβολή του Internet Explorer 8 στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων», εξήγησε ο Ράιαν Σερβάτιους, επικεφαλής product manager για τον Internet Explorer.

Σύμφωνα με στοιχεία της Net Applications, ο Internet Explorer 6 εξακολουθεί να είναι ο πιο διαδεδομένος browser, με μερίδιο χρήσης 23,3% για το μήνα Οκτώβριο, ακολουθούμενος από τον ΙΕ7 (18,2%) και τον ΙΕ8 (18,1%).

Πολλοί χρήστες αναμένεται να αναβαθμίσουν σε Internet Explorer 8 με την αγορά των Windows 7, ειδικά μετά την πολύ ενθαρρυντική πορεία του νέου λογισμικού στην αγορά. «Καθώς οι επιχειρήσεις αλλάζουν το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν σήμερα με τα Windows 7, θα δούμε ταυτόχρονα και σημαντική μείωση της χρήσης του Internet Explorer 6», επεσήμανε ο Σερβάτιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου