Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αρχίζουν οι έλεγχοι στην αγορά πετρελαιου θέρμανσης

Αρχίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι έλεγχοι στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης όπως ανακοίνωσαν οι γενικοί γραμματείς Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Δ. Σπυράκος και Στ. Κομνηνός.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν οι γενικοί γραμματείς, οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας Εμπορίου δεν θα διενεργούν στο μέλλον μόνο πρωτοβάθμιους ελέγχους αλλά θα εποπτεύουν, θα συντονίζουν και θα εκπαιδεύουν τους συναδέλφους τους των νομαρχιών, οι οποίοι συγκροτώντας κλιμάκια θα ελέγχουν τα βυτιοφόρα διανομής πετρελαίου. Οι υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης θα βοηθούν τα κλιμάκια των νομαρχιών όταν δηλώνεται πρόβλημα τεχνογνωσίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν έχουν συγκροτηθεί τα μικτά κλιμάκια (ΚΕΔΑΚ, ΥΠΕΕ και γενική γραμματεία Εμπορίου) για τους ελέγχους στο πετρέλαιο θέρμανσης που είχαν εξαγγείλει η υπουργός Λ. Κατσέλη και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και Οικονομικών Φ. Σαχινίδης αναφέρθηκε ότι αυτό το διάστημα γίνονται οι σχετικές συνεννοήσεις.

Τέλος ο κ. Κομνηνός είπε ότι η αρμοδιότητα των τιμών των υγρών καυσίμων θα περάσει στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Για την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων οι γενικοί ανέφεραν ότι με το θέμα αυτό καθώς και με το θέμα της πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα ασχολείται το υπουργείο Οικονομικών και στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργείου Οικονομίας με τους εμπλεκόμενους φορείς έχουν τεθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις τιμές και την κοστολόγηση.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για το συντονισμό των ελέγχων τη χριστουγεννιάτικη περίοδο στην αγορά ενώ σε ότι αφορά στο αίτημα του ΣΕΛΠΕ να ανοίξουν τα καταστήματα ακόμα μια Κυριακή μέσα στο Δεκέμβριο, ο κ. Κομνηνός ανέφερε ότι το θέμα είναι υπό διαβούλευση και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και οι ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας θα γίνουν, το αργότερο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά στη δραστηριοποίηση της Διεύθυνσης Εποπτείας της Αγοράς, οι γενικοί ανέφεραν ότι σήμερα υπεγράφη η σχετική απόφαση για την τοποθέτηση των τμηματαρχών ενώ για το Παρατηρητήριο Τιμών επανέλαβαν οι γενικοί γραμματείς ότι θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα η αγορανομική διάταξη βάση της οποίας τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να ενημερώνουν το Παρατηρητήριο κάθε 15 μέρες για τις τιμές 1.000 προϊόντων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου