Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δύο γύφτισσες βρήκαν θησαυρό 400.000 ευρώ

Σε πολυτελές διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στο «Χίλτον» μένει εδώ και χρόνια μια καλλονή κυρία της υψηλής κοινωνίας, που δόξασε την Ολυμπιακή Αεροπορία στα χρόνια του Αριστοτέλη Ωνάση.

Για την καλλονή της και την αριστοκρατική της καταγωγή, την ερωτεύτηκαν διάσημοι Έλληνες αλλά και ξένοι. Και ήταν φυσικό να έχει στο σπίτι της οικογενειακά κοσμήματα και κειμήλια αμύθητης αξίας. Πριν από λίγες ημέρες ανακάλυψε ότι της έλειπε ένα δαχτυλίδι της μητέρας της και όσο κι αν έψαξε, δεν το βρήκε. Συμπτωματικά, την ίδια μέρα, όπως βγήκε από το διαμέρισμά της, είδε στην έξοδο της πολυκατοικίας δύο νεαρές γύφτισσες πολύ ωραίες, που την πλησίασαν για να της πουν την τύχη και το ριζικό της και ό,τι άλλο θέλει να μάθει.

Καλόπιστη εκείνη, τις ανέβασε στο διαμέρισμά της και τις ρώτησε αν μπορούν να βρουν ποιος της έκλεψε το δαχτυλίδι. Τότε η μία γύφτισσα της είπε: «Για να βρεις το δαχτυλίδι, θα κάνεις κάθε πρωί στις 7:00 εφτά βόλτες γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου και θα λες εφτά φορές τη φράση: ?Μπάλεμ τσούκρουμ χαρεμντί?. Την 8η ημέρα, μόλις ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου, το πρώτο πρόσωπο που θα δεις θα είναι εκείνος που σου έκλεψε το δαχτυλίδι».

Η αεροσυνοδός εντυπωσιασμένη έδωσε στις τσιγγάνες 100 ευρώ, τις ευχαρίστησε κι εκείνες έφυγαν. Τότε εκείνη έβγαλε από το χρηματοκιβώτιό της όλα της τα κοσμήματα και τα άφησε επάνω στο τραπέζι, για να διαλέξει ποια θα πήγαινε σε τραπεζική θυρίδα. Ξαφνικά της τηλεφώνησαν από την τράπεζα να πάει εκεί για να εισπράξει ένα έμβασμα. Βιαστικά εκείνη έφυγε, έκλεισε την πόρτα, χωρίς να την κλειδώσει, και, μόλις γύρισε, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και όλα της τα κοσμήματα, που η αξία τους ξεπερνούσε τις 400.000 ευρώ, να έχουν κάνει φτερά...

Τι άλλο να πω; «Μπάλεμ τσούκρουμ χαρεμντί», αλλά τις γύφτισσες δεν πρόκειται να ξαναδεί.

Και όσες βόλτες κι αν κάνει στο τετράγωνο, το αποτέλεσμα θα είναι άγονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου