Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Νέες μεγάλες απώλειες σε Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι

Μπορεί οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αναδιάρθρωση μέρους του χρέους της Dubai World να άμβλυναν τις ανησυχίες των επενδυτών πυροδοτώντας κέρδη σε Ασία και Ευρώπη, τα χρηματιστήρια στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι ωστόσο, βυθίζονται για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου του Ντουμπάι βρέθηκε να υποχωρεί κατά 5,9% στις 1.825 μονάδες, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις μετοχές του κλάδου real estate αλλά και του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Στο Αμπού Ντάμπι ο γενικός δείκτης υποχώρησε 5,8% έως τις 2.512 μονάδες, με τις μετοχές real estate κι ενέργειας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Ντουμπάι έκλεισε με πτώση 7,3%, ενώ το Αμπού Ντάμπι σημείωσε “βουτιά” 8,3%. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η Dubai World ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε “εποικοδομητικές” συζητήσεις με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση χρέους ύψους περίπου 26 δισ. δολαρίων.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης αφορά την Dubai World, θυγατρικές της, αλλά και ισλαμικά ομόλογα ύψους περίπου 6 δισ. δολαρίων που διέθεσε η μονάδα ανάπτυξης αστικών ακινήτων, Nakheel, ενώ θα περιλαμβάνει πολλές φάσεις.

Θυγατρικές με χρέη όπως οι Infinity World Holding, Istithmar World και Ports & Free Zone World θα εξαιρεθούν από τις διαπραγματεύσεις καθότι έχουν σταθερό χρηματοοικονομικό πάτημα., ανέφερε η Dubai World.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου