Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δεν τα παρατάει η Ιρλανδία για το Μουντιάλ της Αφρικής

Επίσημο αίτημα προς τη FIFA απέστειλε η ιρλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να επιτρέψει τη συμμετοχή της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική, ως 33η ομάδα, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Η αύξηση των ομάδων σε τριάντα τρεις, θα δημιουργούσε προβλήματα, αφού θα πρέπει να συμπεριληφθούν νέοι αγώνες, εκτός του αρχικού προγράμματος. Παρά τα προβλήματα, πάντως ο ίδιος ο Μπλάτερ εξήγησε πως η εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα μελετήσει το αίτημα της Ιρλανδίας, στο προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη συμβούλιο της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η Ιρλανδία έμεινε εκτός της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν στον δεύτερο αγώνα μπαράζ με τη Γαλλία στις 18 Νοεμβρίου, ο Τιερί Ανρί υπέπεσε σε πεντακάθαρη παράβαση (χέρι), πριν δώσει στον Γουίλιαμ Γκαλάς την ασίστ για το γκολ των «τρικολόρ» στην παράταση, χάρη στο οποίο η ομάδα του Ραϊμόν Ντομενέκ ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ.

«Μας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία από την Ιρλανδία και ήταν φυσικά απολύτως απογοητευμένοι με αυτό που έχει συμβεί. Γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει επανάληψη του αγώνα και πως η απόφαση του διαιτητή είναι οριστική,» δήλωσε ο Μπλάτερ, στο περιθώριο, ενός επιχειρησιακού συνεδρίου. «Δεν αιτήθηκαν κυρώσεις για κάποιον παίκτη ή τον διαιτητή, μόνο ζήτησαν ταπεινά αν θα μπορούσαν να είναι η 33η ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Απλώς ρώτησαν αν θα μπορούσαν, έτσι έγινα πραγματικά. Θα φέρω το θέμα προς συζήτηση στην εκτελεστική επιτροπή. Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τι θα συμβεί, αλλά σίγουρα θα το αναφέρω στην εκτελεστική επιτροπή,» κατέληξε ο 73χρονος Ελβετός.

Με ανακοίνωσή της η ιρλανδική ομοσπονδία (FAI) επιβεβαίωσε το αίτημα της προς τον Σεπ Μπλάτερ, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν αντιπροσωπεία της FAI συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIFA στη Ζυρίχη.
«Πολλά συζητήθηκαν στη συνάντηση και κάποια στιγμή, οι άνθρωποι της FAI του απεύθυναν ερώτημα αν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί η Ιρλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010,» τονίζει η ανακοίνωση της ιρλανδικής ομοσπονδίας.

Πάντως, πηγές από την Ιρλανδία αναφέρουν πως δεν υπάρχουν προσδοκίες να γίνει αποδεκτό το αίτημα, αλλά πως στην FAI ζήτησαν από τη FIFA να τους αποζημιώσει με κάποιον άλλο τρόπο, στο μέλλον, ίσως μέσα από τα γκρουπ δυναμικότητας για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Η FAΙ προχώρησε, τέλος, στην απαρίθμηση προτάσεων προς την FIFA, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου