Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Tα 12 καλύτερα fitness websites

1.Προσωπικός γυμναστής on- line

O James Duigan δεν είναι απλώς ένας ακόμη personal trainer, αφού στην ατζέντα του αναγράφεται η αφρόκρεμα της showbiz, με πρώτη και καλύτερη την Elle - «The Body» - Macpherson. Πλούσιοι και διάσημοι που θέλουν να επιταχύνουν την καύση του λίπους, να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή και μια «επιστημονική» προσέγγιση, είναι οι καλύτεροι πελάτες του. Ο διάσημος γυμναστής έρχεται στον χώρο σας μέσω του p/c, για μόλις 115 ευρώ τον μήνα, όταν στο γυμναστήριό του χρεώνει 140 ευρώ την ώρα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: μετά την αρχική εκτίμηση των ικανοτήτων σας, θα δημιουργήσει το ατομικό πρόγραμμα εκπαίδευσής σας (ένα φιλμ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, που θα σας σταλεί μέσω e-mail), συν ένα διατροφικό πλάνο. Οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν στο σπίτι, αφού δεν περιλαμβάνουν μηχανήματα ή βάρη, ενώ ο Duigan μπορεί μέσω e-mail ή τηλεφώνου να βρίσκεται κοντά σας, όπου κι αν είστε ή ταξιδεύετε. Αν για παράδειγμα είναι 6 το πρωί, μόλις έχετε ξυπνήσει και δεν ξέρετε τι να πάρετε για πρωινό, απλώς καλέστε τον στο προσωπικό του νούμερο· πάντα απαντά στους διάσημους πελάτες του, γιατί όχι και σε εσάς;

www. bodyism. com

2.Για να μην κολυμπήσετε στα βαθιά

Το να κάνετε ατελείωτες αποστάσεις, κολυμπώντας στην πισίνα ή στη θάλασσα, είναι επίπονο και δεν σας εξασφαλίζει απαραίτητα το ποθητό αποτέλεσμα. Τι χρειάζεστε; Ένα ατομικό πρόγραμμα κολύμβησης, που να στοχεύει στην αύξηση των επιδόσεων, αλλά και στη σμίλευση του κορμιού σας. Τέτοιες υπηρεσίες προσφέρονται στο swimfit, με μόλις 11 ευρώ τον χρόνο, αν γίνεται συνδρομήτρια, ενώ σας δίνεται το δικαίωμα να παρακολουθήσετε εκτός από το ατομικό σας πρόγραμμα, άλλα 30 διαφορετικά προγράμματα και ένα online βιβλίο οδηγιών, για να κάνετε τον επόμενο μαραθώνιο... κολυμπώντας.

www. swimfit. com

3.Δέκα στον έλεγχο

To motto τους είναι πραγματικά έξυπνο, ειδικά για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε: «Προσωπική εκπαίδευση που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά». Η διαδικασία ξεκινάει με ένα ερωτηματολόγιο που πρέπει να συμπληρώσετε on - line. Στη συνέχεια, θα σας σταλεί ένα λεπτομερέστατο fitness plan, που θα συνοδεύεται από βίντεο με ασκήσεις βήμα προς βήμα και ένα διατροφικό πρόγραμμα. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο γυμναστήριο ή, εάν διαθέτετε τα κατάλληλα όργανα, στο σπίτι ή στην ύπαιθρο. Το καλύτερο απ’ όλα είναι η σελίδα προόδου σας, την οποία και θα ανανεώνετε κάθε φορά, συμπληρώνοντας τις ασκήσεις που ακολουθείτε, αλλά και τη σταδιακή απώλεια βάρους σας Η πρόοδός σας θα απεικονίζεται γραφιστικά, ενώ οι γυμναστές που θα σας παρακολουθούν, θα την ελέγχουν και θα αναπροσαρμόζουν τις ασκήσεις ή το διατροφικό σας πλάνο, όποτε και αν κριθεί απαραίτητο. Για να γίνετε συνδρομήτρια του προγράμματος, θα χρειαστεί να καταβάλετε το ποσό των 15 ευρώ, για να αποκτήσετε personal trainer, για έναν μήνα 23 ευρώ και για το τρίμηνο πακέτο 52 ευρ'ω.

www. pocketpt.co.uk

4.Σας αρέσουν τ’ άγρια;

Αν είστε τύπος που διψά για δράση και οι περιορισμένοι χώροι σας προκαλούν κλειστοφοβία, υπάρχει λύση και για εσάς. Τι θα λέγατε να ξεκινήσετε μια «κούρσα περιπέτειας» (Adventure race); Να τρέξετε σε εξωτικούς προορισμούς, όπως μία έρημος ή μία ζούγκλα, και να λάβετε μέρος σε αγώνες mountain biking, που απαιτούν όχι μόνο να είστε σε φόρμα, αλλά και να έχετε κάνει σχετική προετοιμασία. Μάθετε, λοιπόν, πώς να κόψετε την κορδέλα τερματισμού, χωρίς να βγάλετε φουσκάλες από το σχοινί ορειβασίας.

www. sleepmonsters.co.uk

5.Τravel kit

Θα αναρωτιέστε γιατί να προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή να ξεκοκαλίσει τα 50Ε σας την ώρα, όταν μπορείτε να κατεβάσετε έναν online για λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής (προγράμματα ξεκινούν από 12Ε) και να απαλλάξετε τον εαυτό σας από την αμηχανία του να έχετε κάποιον να σας παρακολουθεί γνωρίζοντας ότι το σώμα σας δεν είναι και στα καλύτερά του. Φορτώστε, λοιπόν, το πρόγραμμα, κατεβάστε το στο iPod ή στο P.D.A. σας και ξεκινήστε να γυμνάζεστε. Σας προειδοποιώ, οποιοδήποτε από τα 130 βίντεο που περιλαμβάνουν κυκλικές, stretching, yoga ή σμίλευσης ασκήσεις, κι αν επιλέξετε, θα βρείτε πραγματικά hardcore ασκήσεις που απαιτούν όλη σας την αντοχή και την δύναμη και υπόσχονται να «κάψουν» για εσάς από 600-800 θερμίδες. Όμως, αν το επίπεδό σας είναι υψηλό, στο συγκεκριμένο site θα βρείτε τα καλύτερα προγράμματα, που δημιουργήθηκαν από μια μικρή ομάδα γνωστών γυμναστών στην Αμερική.

www. itrain. com

6.Η επόμενη Κουρνίκοβα

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότερες τενίστριες φημίζονται για τους άψογους γλουτούς τους, ενώ το συγκεκριμένο άθλημα είναι κι ένας καλός τρόπος για να αναπτύξετε τον κύκλο γνωριμιών σας με εύπορους και επίδοξους συντρόφους. Μάθετε τα πρώτα βασικά βήματα, αλλά και την τακτική που ακολουθούν επαγγελματίες στο είδος. Βίντεο, άρθρα, tips και συμβουλές για το πώς να βγείτε νικήτρια στο ψυχολογικό παιχνίδι, με ελάχιστο κόστος, μόλις 5Ε τον μήνα και 40Ε το χρόνο.

www. tennisthing. com

7.Για τέλειους γλουτούς

Τι μπορείτε να αγοράσετε από το perfectbum. com; Ένα σετ από πολύ εξειδικευμένες ασκήσεις για τους κάτω κοιλιακούς, τεχνικές που μπορούν να ενεργοποιήσουν ξανά τους μυς των γλουτών, ένα πρόγραμμα που βοηθάει στην τόνωση συνολικά του σώματός σας, οδηγίες που συνοδεύονται από φωτογραφίες για την πλήρη κατανόηση των ασκήσεων και, φυσικά, τις συμβουλές του ιδρυτή του προγράμματος, Doug Robertson, ανά πάσα στιγμή. Σκεφτείτε το σαν ένα εύκολο πρόγραμμα pilates. Υπολογίστε ότι θα σας κοστίσει 52 ευρώ ένα πρόγραμμα 2 εβδομάδων και 70 ευρώ ένα αντίστοιχο πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων.

www. perfectbum. com

8.Δαμάζοντας τα κύματα

Μη μου πείτε ότι δεν μετανιώνετε που ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να μάθετε surfing, καθώς χαζεύετε τον κούκλο που ισορροπεί στα κύματα με το κορμί φέτες; Ο γκουρού του σέρφινγκ, Richard Schmidt, ήρθε να σας σώσει· στο site του θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για το άθλημα, καθώς και τα επτά βασικά βήματα, για να ξεκινήσετε την προσπάθεια. Mε ένα σωρό συμβουλές, βίντεο με μαθήματα παράδοσης, άρθρα για το σέρφινγκ και μυστικά τεχνικής, υπόσχεται να σας μεταμορφώσει στη θεά της σανίδας.

www. surfline. com/surfology

9.Ένας star γυμναστής στο p/c σας

Έγινε παγκοσμίως γνωστός, όχι μόνο γυμνάζοντας διασημότητες, όπως είναι η Sandra Bullock, η Naomi Campbell, ο Tom Ford, ο John Galliano και η Faye Dunaway, αλλά και μέσα από το βιβλίο του, «Τέλειο σώμα ανάλογα με τον τύπο σου» (εκδόσεις «Ισόρροπον»). Ο Matt Roberts κατάρτισε 4 ειδικά σετ προπόνησης για τους 4 βασικούς γυναικείους σωματότυπους, με στόχο να αναδείξει τα δυνατά σημεία του κάθε τύπου, καλύπτοντας τα αδύναμα. Από τότε, για ένα session μαζί του πρέπει να μπείτε σε λίστα αναμονής. Στο site του θα βρείτε πληθώρα προγραμμάτων. Εσείς αρκεί να πληρώσετε 17 ευρώ τον μήνα, να συμπληρώσετε ένα fitness test και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του. Ένα φιλμάκι με όλες τις απαραίτητες οδηγίες, καθώς και η διατροφή που θα ακολουθήσετε, θα σας έρθουν μέσω e-mail.

www. mattroberts.co.uk

10.Ζωή ποδήλατο

Αν προσπαθείτε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο ποδήλατο, τότε κάντε enter στο site του Chris Carmichael. Υπήρξε προπονητής όχι μόνο της Εθνικής Ομάδας των Η.Π.Α., στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, αλλά και του Lance Armstrong, του διάσημου ποδηλάτη που δεν άφησε τον καρκίνο να τον καταβάλει και, το ’99, διεκδίκησε και κέρδισε τελικά τη νίκη στο 7ο Tour de France. Όμως, δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας ποδηλάτης, γα να λάβετε τα πλεονεκτήματα του προγράμματός του Carmichael. Για μόλις 9 ευρώ μπορείτε να κατεβάσετε τα εκπαιδευτικά πλάνα του στο iPod ή στο Mp3 σας.

www. trainright. com

11.Το πολυμορφικό πρόγραμμα

Με μόλις 5 ευρώ την εβδομάδα μπορείτε να επιλέξετε όποιο βίντεο με ασκήσεις προτιμάτε και να το παρακολουθήσετε όσες φορές επιθυμείτε. Στο slimtree, ένωσαν τις δυνάμεις τους personal trainers της Αμερικής και ανέβασαν βίντεο με γυμναστικές ασκήσεις, από yoga, pilates, jazz dance έως αεροβική και πολεμικές τέχνες. Από τη στιγμή που θα γίνετε μέλος του site, έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε τον προσωπικό σας γυμναστή, ο οποίος θα προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς, που θα είναι αρκετά ελαστικό και εύκολα προσαρμόσιμο στο εκάστοτε πρόγραμμά σας. Μπορείτε, επίσης, να μην επιλέξετε ένα μόνο είδος ασκήσεων, αλλά να συνδυάσετε yoga και pilates, ή τη μια εβδομάδα να ασκείστε με jazz ρυθμούς και την επόμενη με αεροβική.

www. slimtree. com

12.Επαγγελματική εκπαίδευση

Στόχος σας είναι το επίπεδο στομάχι, να βελτιώσετε την αντοχή σας ή μόνο να μάθετε κάποιες απλές ασκήσεις που να μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στο σπίτι. Χίλιες πεντακόσιες διαφορετικές ασκήσεις σας φτάνουν; Μια τεράστια βάση δεδομένων, συμβουλές διατροφής, απλά και προχωρημένα προγράμματα, που συνοδεύονται από ιλουστρασιόν φωτογραφίες και 6 ευρώ συνδρομή τον μήνα δεν σας αφήνουν περιθώρια για δικαιολογίες και αναβολές.

www. netfit.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου