Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αντιδράσεις για τα «κάγκελα» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Έντονα αντέδρασαν τα μέλη της παράταξης «Αριστερή Ενότητα», στην τοποθέτηση σιδερένιας πόρτας και περίφραξης στο κτίριο του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να ρίξουν τμήμα από τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά των εγκαταστάσεων. Αιτία που επικαλείται η πρυτανεία είναι η ανάγκη για μέτρα ασφαλείας, λόγω των εισβολών διαρρηκτών και διακινητών ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο.

Τα μέλη της «Αριστερής Ενότητας» εξέδωσαν ανακοίνωση αιτιολογώντας την πράξη τους, λέγοντας ότι η περίφραξη του πανεπιστημίου δεν συνάδει με την έννοια της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Από την πλευρά της η πρυτανεία κατήγγειλε την καταστροφή ως παράνομη και απαράδεκτη. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για αποκατάσταση των ζημιών.

«Λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για την ανθρώπινη ασφάλεια και για να διαφυλάξουμε αυτό που λέγεται "ξέφραγο αμπέλι" πανεπιστήμιο λόγω των συνεχόμενων εισβολών διαρρηκτών και έμπορων ναρκωτικών», σχολίασε ο αντιπρύτανης, κ.Θεοφάνης Κιτσόπουλος.

Σε ανακοίνωσή τους με τίτλο «κάτω τα κάγκελα που μετατρέπουν το πανεπιστήμιο σε φρούριο» τα μέλη της Αριστερής Ενότητας υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως «δεν μας πείθει η πρυτανεία ότι η περίφραξη του πανεπιστημίου έγινε για την ασφάλεια των φοιτητών, αλλά πρόκειται για μία ακόμη επίθεση στο άσυλο και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου