Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Με Χατζηγιάννη στη "Γιορτή των Αγγέλων"

Στους εορταστικούς ρυθμούς των Χριστουγέννων θα αρχίσει να κινείται η πόλη της Θεσσαλονίκης από σήμερα, οπότε διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους η καθιερωμένη Γιορτή των Αγγέλων, με κεντρικό προσκεκλημένο τον δημοφιλή καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Η κεντρική εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης για την υποδοχή των Χριστουγέννων θα αρχίσει περίπου στις 7.30 σήμερα το απόγευμα με κάλαντα και γιορτινά τραγούδια από τη χορωδία του ιερού ναού αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, η οποία φέτος κλείνει δεκαπέντε χρόνια παρουσίας.
Εν μέσω χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και των εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων, που αναμένεται να φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα φωταγωγήσει τον εορταστικό διάκοσμο που θα στολίσει την πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.
Κυρίαρχη θέση στο εορταστικό σκηνικό, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται στην πόλη, θα κατέχουν κατά την παράδοση όλων των προηγούμενων ετών το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το παραδοσιακό καραβάκι και η φάτνη της πλατείας Αριστοτέλους. Φέτος, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε στην Αριστοτέλους έχει ύψος 24 μέτρων.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ
Η εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη σκηνή αναμένεται περίπου στις 8.30 το βράδυ. Η εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους για τις ανάγκες της μουσικής συναυλίας θα φωτιστεί κατάλληλα, ώστε να προσφερθεί ένα εντυπωσιακό θέαμα στους Θεσσαλονικείς που θα παρακολουθήσουν τη γιορτή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στους παρευρισκόμενους θα προσφέρονται χριστουγεννιάτικα δώρα, ενώ θα ακουστούν και πολλά κοινωνικά μηνύματα, καθώς η διοργάνωση της Γιορτής των Αγγέλων συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Με την ευκαιρία της οργάνωσης της Γιορτής των Αγγέλων ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να προσφέρουν σήμερα ειδικές χαμηλές τιμές προς τους καταναλωτές.
Βασικός στόχος της διοργάνωσης, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βασίλη Γάκη, είναι η εορταστική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη με τη Γιορτή των Αγγέλων να λειτουργήσει τονωτικά για την αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, ιδιαίτερα σε αυτά του κέντρου της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου