Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η ανεργία ο επόμενος «στόχος» του Μπαράκ Ομπάμα

Μετά το Αφγανιστάν, ο Μπ. Ομπάμα ετοιμάζεται να επιτεθεί και στο μέτωπο της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται τάχιστα να περάσει αυτή τη βδομάδα από τους εξωτερικούς κινδύνους, που ενσαρκώνει το Αφγανιστάν, στον εσωτερικό κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η ανεργία, η οποία πλήττει το 10% του πληθυσμού.

Ο Ομπάμα θα συγκαλέσει την Πέμπτη ένα «φόρουμ για την εργασία» με σημαντικούς επιχειρηματίες, όπως οι ιδιοκτήτες του Google και της Disney Έρικ Σμιντ και Μπομπ Ίγκερ, οικονομολόγους όπως οι νομπελίστες Τζόζεφ Στίγκλιτς και Πολ Κρούγκμαν και εκπροσώπους των μισθωτών.

Την επαύριο θα μεταβεί στο Άλενταουν της Πενσυλβάνιας, πρώτο σταθμό του στην περιοδεία του ανά τις ζώνες της χώρας που πλήττονται καίρια από την ανεργία, προκειμένου να εξηγήσει το πρόγραμμά του.

Η επίμονη αύξηση της ανεργίας, παρά τα σημάδια ανάκαμψης, αποτελεί τον βασικό άξονα της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενόψει και των ενδιάμεσων εκλογών του 2010. Το ποσοστό της ανεργίας έφθασε τον Οκτώβριο το 10,2%, επίπεδο πρωτόγνωρο από το 1982, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές αναμένουν ότι τα στοιχεία για την ανεργία, που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή, θα δείχνουν περαιτέρω πτώση της αγοράς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου