Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως «κάποιοι, με αφορμή τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ετοίμαζαν πάλι τη Νύχτα των Κρυστάλλων».
Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι κάποιοι, με αφορμή τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, «ετοίμαζαν πάλι τη Νύχτα των Κρυστάλλων» (κατά την οποία, οι ναζί έσπασαν, τότε, τα καταστήματα των Εβραίων).
«Δεν είμαστε εδώ για να υφιστάμεθα τέτοιες νύχτες. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρου Δρίτσα, σχετικά με τη στάση της αστυνομίας εκείνες τις μέρες.
Ο Θ. Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πολιτεύεται με τη λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και ότι επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι ενέργειες της, όπως οι προληπτικές μαζικές προσαγωγές, ήταν νόμιμες.
«Δεν έχουμε κανένα ενοχικό σύνδρομο απέναντι σε κανένα, ούτε απέναντι σε μύθους οι οποίοι καλλιεργούνται από ορισμένους», ανέφερε ο κ Χρυσοχοΐδης.
Και συνέχισε λέγοντας:
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε την Ελλάδα στο φόβο, την ξενοφοβία, την ανασφάλεια και τη συντήρηση. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για μια Ελλάδα που θα είναι ασφαλής για πολίτες. Θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική στη βάση της προσήλωσης στο Σύνταγμα».
«Δεν ήταν νόμιμες, ούτε αποτελεσματικές οι ενέργειες σας. Ανέμους σπείρατε και δεν ξέρω πως θα το εκτιμήσετε αυτό. Σήμερα, μας μιλάτε για τη νύχτα των Κρυστάλλων και για θέσεις εργασίας που χάνονται. Το παιδομάζωμα των προληπτικών προσαγωγών ήταν έξω από κάθε νομιμότητα», αντέτεινε ο κ. Δρίτσας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «σόου του Ρεσάλτο», όπως το χαρακτήρισε, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκε καμία νομιμότητα.
Πρόσθεσε δε ότι τους ίδιους χειρισμούς έκανε η κυβέρνηση και σε άλλες πόλεις αλλά και με το άσυλο, όπου απαγόρευσε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια.
«Τα δικαιώματα δεν είναι μεταπολιτευτικός μύθος, είναι παρακαταθήκη μιας άλλης εξέγερσης, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου»,κατέληξε ο κ Δρίτσας.
Ανταπαντώντας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για υποκρισία και διγλωσσία, ενώ τόνισε, αναφορικά με την απαγόρευση στα Προπύλαια, ότι υπάρχει έγγραφο των Αντιπρυτάνεων που ζητούσαν να φυλαχθούν οι γύρω δρόμοι.
«Όταν ο πρύτανης Χ. Κίττας χτυπήθηκε από κάποιον, εσείς κάνετε κριτική γιατί χτυπήθηκε. Όταν συλλαμβάνονται αυτοί που ενδεχομένως να είναι υπεύθυνοι για την επίθεση τότε υπάρχει αστυνομοκρατία. Πείτε μας τι θέλετε επιτέλους», υπογράμμισε ο Χρυσοχοίδης.
Ακόμα, επανέλαβε ότι «τίποτε έξω και πέρα από τη νομιμότητα δεν έγινε», ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας:
« Πρέπει να συνεννοηθούμε πάνω σε ορισμένες βασικές αρχές, ότι δεν θέλουμε τη βία στον τόπο μας, ότι πρέπει να την καταπολέμησουμε γιατί στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και στην κοινωνική συνοχή».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου