Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Διαμαρτυρία για τις λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη

Συμβολικός αποκλεισμός της οδού Τσιμισκή από το Δίκτυο Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη μέρα ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή.

Με τη χρήση των λεωφορειολωρίδων από ταξί παράλληλα με την παράνομη στάση, στάθμευση και τις φορτοεκφορτώσεις μέσα σε αυτές, εμποδίζεται και υποβαθμίζεται σημαντικά η αστική συγκοινωνία. Αυτό υποστηρίζει το Δίκτυο Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη, που με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή, πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της ΧΑΝΘ και διέκοψε για λίγη ώρα την κυκλοφορία.

Οι εθελοντές μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς και κρατώντας πλακάτ εμπόδιζαν τη διέλευση των οχημάτων ταξί μέσα από τις λεωφορειολωρίδες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης «Αναπηρία Σήμερα» και δημοτικό σύμβουλο Φώτη Μπίμπαση, η διέλευση των ταξί μέσα από τις λεωφορειολωρίδες, προκαλεί τη μείωση της ταχύτητας των λεωφορείων και το συνεχές σταμάτημα-ξεκίνημα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με περισσότερους αέριους ρύπους.

Όπως άλλωστε δείχνουν τα στοιχεία του Δικτύου η παραχώρηση δικαιώματος εισόδου στα ταξί στις λεωφοριογραμμές προκαλεί, μεταξύ άλλων, τη μείωση της μέσης ταχύτητας των αστικών λεωφορείων κατά τις ώρες αιχμής από 12 σε 6 χιλιόμετρα την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου