Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Στοπ στη σωματική τιμωρία

«Σηκώστε τα χέρια κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!». Με αυτό το σύνθημα και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά υπενθυμίζει ότι η σωματική τιμωρία δεν αποτελεί μέσο διαπαιδαγώγησης και ότι πρέπει να σταματήσει, όπως ρυθμίζεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με τις αρχές της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το Δίκτυο καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και οικογένειες όπως επίσης τα ίδια τα παιδιά να διαδώσουν και να εφαρμόσουν το μήνυμα για την εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας.

Στο πλαίσιο της σχετικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού, δημιουργήθηκαν, με τη συμμετοχή του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, της ηθοποιού Κάρμεν Ρουγγέρη και του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκου τρία νέα μικρά βίντεο, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.somatikitimoria.gr. ενώ ένα από αυτά θα προβληθεί ως τηλεοπτικό μήνυμα κοινωνικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου