Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΟΥΕΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ

Η ΟΥΕΦΑ είναι αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο των στημένων αγώνων, καταπολεμώντας το παράνομο στοιχηματικό.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ έχει ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση σχετικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων σε όλη την Ευρώπη και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, προειδοποίησε για αυστηρά μέτρα.

«Δεν πρέπει να αρχίσουμε να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των αγώνων πριν γίνουν αυτοί. Τα παιδιά θα σταματήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο και ο κόσμος θα σταματήσει να πηγαίνει στα γήπεδα. Θα αναπτύξουμε όλα τα απαιτούμενα μέσα για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δόθηκαν από το Fraud Detection System, οργάνωση που ελέγχει για λογαριασμό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας περίπου 29.000 παιχνίδια το χρόνο σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Έχουμε καθιερώσει το Fraud Detection System, το οποίο παρακολουθεί όχι μόνο τους αγώνες αλλά και τα στοιχήματα που παίζονται σε όλο τον κόσμο 24 ώρες το 24ωρο, εφτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο. Όπου αποδειχτεί παρατυπία οι κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές. Είναι μία πρόκληση να καθαρίσουμε τον 'καρκίνο' αυτό», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου