Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Φιντέλ Κάστρο: «Κυνικός» ο Μπαράκ Ομπάμα

Για «κυνισμό» κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ο Φιντέλ Κάστρο, αναφερόμενος στο ότι δέχθηκε το βραβείο Νομπέλ ειρήνης ενώ κλιμακώνει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιδέλ Κάστρο επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το γεγονός ότι τιμάται με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης την ώρα που κλιμακώνει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αναπτύσσοντας περισσότερα στρατεύματα.

Ο Κάστρο παρατήρησε ότι μόλις πριν από δύο μήνες ήταν «θετικό» το ότι ο κ. Ομπάμα έλαβε το βραβείο από την επιτροπή που απονέμει τα βραβεία Νομπέλ – απόφαση που είχε καταπλήξει τον Λευκό Οίκο όταν είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

Ο κ. Ομπάμα θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να αποκατασταθεί η ειρήνη όταν παραλάβει το βραβείο στο Όσλο σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Κάστρο -ο οποίος γενικά βλέπει θετικά τον Μπαράκ Ομπάμα- υπήρξε επικριτικός σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε σε κρατικά ΜΜΕ.

«Γιατί δέχθηκε ο Ομπάμα το βραβείο Νομπέλ όταν είχε ήδη αποφασίσει να συνεχίσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν μέχρι τέλους; Δεν χρειαζόταν να κάνει μια τόσο κυνική πράξη», έγραψε ο Κάστρο.

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δε λέει κουβέντα για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά και αθώους ηλικιωμένους ανθρώπους, που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η πολιτική που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον είναι «η ίδια με εκείνη του Μπους»

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου