Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Αρνείται σχέσεις με το Μπερλουσκόνι «νονός» της μαφίας

Νονός της μαφίας αρνείται ότι είχε σχέσεις με συνεργάτη του Ιταλού πρωθυπουργού, Μπερλουσκόνι.

Ένας «νονός» της Μαφίας που βρίσκεται στην φυλακή κατέθεσε σε ιταλικό δικαστήριο ότι ουδέποτε είχε σχέσεις με στενό συνεργάτη του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δημιουργώντας αμφιβολίες για τις αποκαλύψεις ενός άλλου μαφιόζου που ενέπλεξε τον Ιταλό πρωθυπουργό με τη μαφία.

Ο αρχιμαφιόζος Φίλιπο Γκραβιάνο -που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης μαζί με τον αδερφό του Τζουζέπε για την εμπλοκή τους στο κύμα βομβιστικών επιθέσεων που είχε εξαπολύσει το 1993 η μαφία- αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει την βοήθεια πολιτικών ή ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τον γερουσιαστή Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι που πρόσκειται στον Μπερλουσκόνι.

Όταν ο Γκραβιάνο ερωτήθηκε αν γνώριζε τον Ντελ Ούτρι, απάντησε: «Κατηγορηματικά όχι, δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ», ενώ πρόσθεσε ότι δεν ζήτησε πολιτική προστασία, ούτε συνεργάστηκε με τις αρχές όταν συνελήφθη το 1994. «Δεν υπήρξε ανάγκη να ζητήσω βοήθεια από κανέναν», είπε. «Δεν υπήρχε κάποιος που είχε κάτι να μου υποσχεθεί».

Ο Μπερλουσκόνι δεν συνδέεται επισήμως με την υπόθεση του πρώην γερουσιαστή της κεντροδεξιάς Ντελ Ούτρι που έχει καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε σε κάθειρξη εννέα ετών για σχέσεις με τη μαφία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ουδέποτε σκέφτηκε να ζητήσει πρόωρες εκλογές, παρά τις εικασίες του ιταλικού Τύπου ότι μπορεί να καταφύγει νωρίτερα στις κάλπες για να κάνει τους επικριτές του να σωπάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου