Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Το Star γίνεται... 16!

Με 16 κεράκια στην τηλεοπτική... τούρτα της χώρας γιορτάζει σήμερα το Star τα γενέθλιά του!

Έκανε την εμφάνισή του σε Πανελλαδική Εμβέλεια στις 4 Δεκεμβρίου 1993. Από τότε έχουν γίνει πολλά σε επίπεδο προγράμματος, συνεργατών και γενικότερων δομών. Μια καινούρια, δυναμική αρχή ξεκινάει για το Star, 10 χρόνια μετά, το 2003, όταν ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος ο Πάνος Κυριακόπουλος.

Στη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε, το Star με τον Πάνο Κυριακόπουλο, από τους ικανότερους μάνατζερ της χώρας, δεν έκανε απολύσεις, δεν κατέφυγε σε εθελούσιες εξόδους, δεν μείωσε μισθούς εργαζομένων και με συνετή οικονομική πολιτική χτίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Καθιερώσαμε το εναλλακτικό δελτίο, που το παρακολουθούν νέοι σε ηλικία τηλεθεατές, τα λεγόμενα δυναμικά κοινά 15 - 44, αλλά και μεγαλύτεροι, που θέλουν να ξεφύγουν από τη μιζέρια της καθημερινότητας, τις κραυγές και τους ξύλινους λόγους των παραθύρων, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ και σαρκασμό τα συμβαίνοντα. Πολλές φορές, τη χρονιά που πέρασε, το δελτίο αυτό έφτασε στην κορυφή της τηλεθέασης, δικαιώνοντας ιδιαίτερα τον Σταμάτη Μαλέλλη και τον Αιμίλιο Λιάτσο.

Κάθε χρόνο το Star ανταποκρίνεται στις καινούριες προκλήσεις δοκιμάζοντας φρέσκες ιδέες, νέα πρόσωπα (Φώτης Σεργουλόπουλος, Μαρία Μποκοδήμου, Θανάσης Πάτρας, Ντίνα Νικολάου), σύγχρονες φόρμες. Παραμένουν όμως ακλόνητες οι σταθερές αξίες του καναλιού (Χριστίνα Λαμπίρη, Ελεονώρα Μελέτη, Μαρία Σταματέρη).

Με τον τεχνικό εξοπλισμό της τελευταίας τεχνολογίας το Star είναι πανέτοιμο να εκπέμψει ψηφιακά, περιμένοντας την άδεια από το κράτος. Εκπέμπουμε μέσω δορυφόρου για τον απόδημο Ελληνισμό στην Αυστραλία (Σίδνεϋ και Μελβούρνη), στη Νέα Ζηλανδία και πρόσφατα με καλωδιακή σύνδεση στις Η.Π.Α.

Aνθρώπινο δυναμικό - info για τα 16 αυτά χρόνια

2.453 εργάστηκαν σε μόνιμη βάση

234 παντρεύτηκαν

312 παιδιά γεννήθηκαν

10 συνταξιοδοτήθηκαν

9 συνάδελφοί μας «έφυγαν»

217.372.454,67 ευρώ διέθεσε η εταιρία για μισθοδοσία

559 εργαζόμενους απασχολεί σήμερα το Star

«Super Star» μακροβιότερη εκπομπή. Ξεκίνησε τη Δευτέρα 27/5/02 με τη Χριστίνα Λαμπίρη.

Για 14 συνεχή χρόνια ο Θοδωρής Δρακάκης παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων (στο ίδιο κανάλι). Είναι το προσωπικό του ρεκόρ.

Αν το Star ήταν...

Στην ποιοτική έρευνα που έκανε για μας η εταιρία QED, οι τηλεθεατές μας «χτίζουν», με τα δεδομένα που τους δίνουμε μέσω των εκπομπών και γενικότερα του προγράμματός μας, το προφίλ του Star με τα εξής στοιχεία:

- Αν το Star ήταν γυναίκα θα ήταν σύγχρονη, ενδιαφέρουσα, γύρω στα 25, με εμφάνιση επιμελώς ατημέλητη, με άποψη και γούστο. Ζει μια ανέμελη ζωή χωρίς ιδιαίτερες υποχρεώσεις. Σαν τύπος είναι ευχάριστη, διασκεδαστική, χαρούμενη και περνάει καλά με τις παρέες της.

- Αν το Star ήταν άντρας θα ήταν 20 - 30 χρονών, μακριά μαλλιά, θα φορούσε μοντέρνα ρούχα, κυρίως τζιν, γυαλιά ηλίου, θα είχε κινητό τελευταίας τεχνολογίας γιατί είναι τύπος high - tech, η παρέα περνάει ευχάριστα μαζί του, ακόμα κι όταν δεν το περιμένει.

Eπετειακά τρέιλερς

Τα γιορταστικά επετειακά τρέιλερς του Star (12 συνολικά) μεταδίδονται ήδη στον αέρα. Στα τρέιλερς πρωταγωνιστεί η φετινή μας μασκότ, ο γοριλάκος.

Το σλόγκαν της καμπάνιας, που έγινε όλη από τους ανθρώπους του Star, είναι: «Το Star 16, εντάξει;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου