Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Γυναίκα πρωθυπουργός στη Νέα Νότια Ουαλία

H Κριστίνα Κενίλι είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας. Η κα Κενίλι διαδέχεται στην πρωθυπουργία τον Νέιθαν Ρις, ο οποίος έχασε την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Ο Νέιθαν Ρις έμεινε στη θέση του Πρωθυπουργού για 15 μόλις μήνες, μετά την ανατροπή του πολιτειακού Πρωθυπουργού Μόρις Ιέμμα.

Σε συνέντευξη Τύπου και σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο «ABC», η κα Κενίλι έκανε λόγο για μια ευκαιρία επούλωσης των πληγών του κόμματος και ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών. Έθεσε τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησής της για τους επόμενους 15 μήνες: 1) την προστασία της εργασίας και των επενδύσεων, 2) τη βελτίωση των μεταφορών και του οικιστικού σχεδιασμού και 3) την πρόνοια των ευπαθών ομάδων. Δήλωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πολιτικών δωρεών από εργολάβους.

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κόμμα της Νέας Νότιας Ουαλίας - το οποίο βρίσκεται στην κυβέρνηση- χαρακτηρίζεται από έντονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Δημοσιεύματα εκτιμούν ότι «η κα Κενίλι είναι μαριονέτα εσωκομματικών αντιπάλων του μέχρι πρότινος πολιτειακού πρωθυπουργού κ. Νέιθαν Ρις» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου