Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν και για «εισαγωγή» αντιεξουσιαστών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να αποτρέψει τυχόν εκτεταμένα επεισόδια με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πληροφορίες που φτάνουν στο αρχηγείο της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιδιώξουν να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και περιφερειακά αυτού, ενώ μεγάλης έκτασης αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα και το Ηράκλειο όπου εντοπίζονται ισχυροί πυρήνες αντιεξουσιαστών. Πηγές της ΕΛ. ΑΣ. επιβεβαιώνουν την άφιξη στη χώρα αντιεξουσιαστών από χώρες του εξωτερικού, διευκρινίζουν ωστόσο ότι «ο αριθμός τους είναι μικρός και δεν εμπνέει ανησυχία». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν άφιξη περίπου εκατό αντιεξουσιαστών από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ισπανία και τη Σερβία. Φιλοξενούνται σε χώρους πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς και σε υπό κατάληψη κτίρια.

Στα μέτρα τάξης της ΕΛ. ΑΣ. αναμένεται να λάβουν μέρος, πλην των αστυνομικών που υπηρετούν στην Αττική, ένστολοι από νομούς της περιφέρειας. Δόγμα «μηδενικής ανοχής» φέρεται να έχει επιλέξει η ηγεσία του σώματος. Αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο λειτουργίας του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ. ΑΣ. (για «αποκέντρωση» έκαναν λόγω στην «Κ» ανώτατοι αξιωματικοί) με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων σε περίπτωση επεισοδίων. Αξιωματικοί εκφράζουν φόβους για τυχόν επεισόδια στη διάρκεια του Σαββάτου, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται: το μνημόσυνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου το πρωί της Κυριακής στο Π. Φάληρο, εκδήλωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής, συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή μαθητών έχει προγραμματιστεί και για το μεσημέρι της Δευτέρας. Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες σε ολόκληρη την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου