Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Μεξικό: Έφοδος της αστυνομίας απελευθέρωσε εργάτες- σκλάβους

Η αστυνομία απελευθέρωσε δεκάδες εργάτες- σκλάβους σε παράνομη βιομηχανία.

Η μεξικανική αστυνομία απελευθέρωσε 107 ανθρώπους που κρατούνταν φυλακισμένοι και υποχρεώνονταν να εργάζονται σε μία παράνομη βιομηχανία, στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της εισαγγελίας.

Η αστυνομία εισέβαλε στην παράνομη βιομηχανία, όπου φτιάχνονταν καρφίτσες και πόρπες για ρούχα, ύστερα από έρευνα αρκετών μηνών, που άρχισε με αφορμή τις καταγγελίες ενός εργάτη- σκλάβου που είχε καταφέρει να αποδράσει από τον συγκεκριμένο χώρο.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν 23 άτομα. Τα μεξικανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι 107 εργάτες-σκλάβοι πάσχουν από υποσιτισμό και υπάρχουν ενδείξεις ότι υφίσταντο κακοποίηση.

Οι περισσότεροι από τους εργάτες-σκλάβους είναι ιθαγενείς από το νότιο Μεξικό, ή άτομα εθισμένα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά που κάποιοι τα είχαν μαζέψει από τους δρόμους.

Οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν καταγγελίες ότι το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν τους εργάτες- σκλάβους είχε βοήθεια από ορισμένους αστυνομικούς, που στη διάρκεια περιπολιών φρόντιζαν να μαζεύουν από τους δρόμους εθισμένους και άστεγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου