Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Free merengue!

Μια μικρή (;) διαφωνία είχαν στις αρχές της εβδομάδας οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου. Μια εφημερίδα – Το Βήμα- έγραψε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στην αποχαιρετιστήρια βραδιά στον Άγιο Δομίνικο, δεν χόρεψε αλλά κάθισε ήσυχος πίνοντας πράσινο τσάι. Στην άλλη άκρη, μια άλλη εφημερίδα – το VETO- δημοσίευσε ολοσέλιδες φωτογραφίες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να χορεύει μερένγκε.

Ορισμένοι μάλιστα με αφορμή τις φωτογραφίες στις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου εικονίζεται να κρατάει το χέρι όμορφης ντόπιας παρτενέρ άρχισαν τις … αναλύσεις. Ένας πρωθυπουργός δηλαδή που σέβεται τον εαυτόν του και τη Σοσιαλιστική Διεθνή πρέπει να μένει αγέλαστος και άκαμπτος. Μα ο χορός δεν είναι επανάσταση, δεν είναι ένα άλμα στην ελευθερία, όπως συνηθίζει να λέει και ο αγαπητός στο ελληνικό κοινό, κουβανός χορευτής Φερνάντο Μπουχόνες;

Άλλωστε, στον Άγιο Δομίνικο, ο τοπικός τους χορός, είναι στη συνείδηση του κόσμου περίπου σαν το δικό μας ζεϊμπέκικο. Οι χορευτές θα μπορούσαν να γίνουν φιγούρες του Τσαρούχη και τότε όλοι μαζί θα χειροκροτούσαμε με καμάρι τις μεγάλες στροφές του πρωθυπουργού μας.

Ας απενοχοποιήσουμε λοιπόν τη μερένγκε! Η σοβαρότητα δεν μετριέται ούτε σε βήματα ούτε σε φιγούρες. Α! Και ας μην ξεχνάμε, πως οι μεγάλοι χορευτές ξεχωρίζουν για την εσωτερική τους πειθαρχία και την επιθυμία να πετυχαίνουν πάντα τον στόχο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου