Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τα Εμιράτα απαγορεύουν την κυκλοφορία των Sunday Times



Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγόρευσαν σήμερα την κυκλοφορία της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times επειδή στο σημερινό της πρωτοσέλιδο υπάρχει φωτογραφία του ιδρυτή της Dubai World που έχει υποστεί φωτομοντάζ και τον παρουσιάζει να βυθίζεται σε μια θάλασσα από χρέη.

Η εφημερίδα που ανήκει στη News Corporation, αποσύρθηκε από τα σημεία πώλησης ενώ αναμένονται περαιτέρω οδηγίες από τις αρχές. Στα Εμιράτα υπάρχει νόμος από το 1980 που προβλέπει φυλάκιση για τους δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ή την βασιλική οικογένεια. Δεν αφορά ωστόσο στο διεθνή τύπο. Σύμφωνα ωστόσο με νέο νομοσχέδιο, όταν οργανισμός του τοπικού τύπου προσβάλει κυβερνητικά μέλη ή τη βασιλική οικογένεια θα αντιμετωπίζει πρόστιμο 1,36 εκατ. δολαρίων (5 εκατ. ντιρχάμ) ενώ σε όσους δημοσιεύουν εν γνώσει τους λανθασμένες πληροφορίες ή θέματα που βλάπτουν την οικονομία θα προβλέπεται ποινή 136.000 δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το Ντουμπάι ζήτησε αναβολή της αποπληρωμής των χρεών του, ύψους 59 δισ. δολαρίων, οδηγώντας σε πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου