Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κάθειρξη 6 ετών στον Βασίλη Στεφανάκο

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μειωμένη σημαντικά σε σχέση με την πρωτοβάθμια είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 6 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία που αφορούσε υπόθεση του λεγόμενου οργανωμένου εγκλήματος. Ο Βασίλης Στεφανάκος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14,6 ετών.

Λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την κατάθεση της πρώην συντρόφου του Βασίλη Στεφανάκου, η οποία ανακάλεσε τον αρχικό ισχυρισμό της ότι ήταν υπεύθυνος για επίθεση σε βάρος της και σε βάρος του φίλου της έξω από κέντρο διασκέδασης, το 2002, το δικαστήριο τον αθώωσε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε βαριά σκοπούμενη επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή κάθειρξης 6 ετών και φυλάκιση 6 μηνών στον Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και για προμήθεια εκρηκτικών υλών και οπλοκατοχή. Τέλος, ποινές φυλάκισης 3 ετών, εξαγοράσιμες, επιβλήθηκαν στους Γ. Μπασταλή και Αργ. Δενζιρτζόγλου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι, ως μέλη της ομάδας, με ελαφρυντικά.

Η υπόθεση αφορούσε οργανωμένη εγκληματική ομάδα, στις δραστηριότητες της οποίας αποδίδονταν εκβιασμοί, εμπρησμοί και άλλες παράνομες ενέργειες, και εκδικάστηκε ύστερα από αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου