Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κορυφώνεται η πανδημία

Στα 18 έφτασαν τα θανατηφόρα κρούσματα από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα, ενώ 28 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων τα 13 σε κρίσιμη κατάσταση.

Το νέο θύμα ήταν ένας 64χρονος με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας που έχασε χθες τη ζωή από τη νέα γρίπη. Ο ασθενής είχε υποκείμενη νόσο και συγκεκριμένα καρκίνο του πνεύμονα. Από τους 18 θανάτους, μόνο σε δύο περιπτώσεις ασθενών δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, οκτώ περιστατικά νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 13 σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ τους είναι τρία βρέφη και παιδιά, τα δύο διασωληνωμένα. Επίσης 21 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας με πνευμονία.

Πάνω από το 50% των θυμάτων και των σοβαρών περιστατικών είναι άτομα παχύσαρκα, ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τους συστήνουν τον άμεσο εμβολιασμό.

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται το κύμα της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, με 7.826 νεκρούς, και ειδικότερα στην Ευρώπη είχαμε αύξηση των θανατηφόρων κρουσμάτων κατά 85% την τελευταία εβδομάδα. Οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις των πολιτών για το νέο εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου