Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΝΟ ΤΑ 4 ΣΤΑ 10 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ INTERNET ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ...

Μόλις τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά της χώρας κάνουν σήμερα χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στο 15ο Συνέδριο Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., Ελλη Παγουρτζή.
«Τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) και Διαδικτύου παρατηρούνται και το 2008 στις Περιφέρειες Αττικής (57% και για τα δύο), Νοτίου Αιγαίου (45% και 47% αντίστοιχα) και Κρήτης (45% και 44% αντίστοιχα), έναντι μέσου όρου για το σύνολο της χώρας 44% για χρήση Η/Υ και 44% για χρήση Διαδικτύου», είπε η κ. Παγουρτζή.

Πάντως, το ποσοστό πρόσβασης στο Διαδίκτυο έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας από το 2005 μέχρι σήμερα. Κατά την κ. Παγουρτζή, στο διάστημα αυτό η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στις περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου και η μικρότερη στο ποσοστό των συνδεδεμένων νοικοκυριών στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου.
Σε επίπεδο αστικότητας, η χρήση Η/Υ και Διαδικτύου κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα στην Αθήνα (59% και για τα δύο) και στη Θεσσαλονίκη (58% και 57% αντίστοιχα), ενώ σχετικά χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να σημειώνονται στα αστικά κέντρα της χώρας (40% και 39% αντίστοιχα), καθώς και στις αγροτικές περιοχές (33%).

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ADSL ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΈΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ e-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου