Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Σπέρνουν τρόμο οι ελεύθεροι σκοπευτές στη Θεσσαλονίκη

Ανεξέλεγκτη είναι η χρήση αεροβόλων όπλων στη Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται, μετά τον τραυματισμό ακόμη ενός ανυποψίαστου περαστικού, αυτή τη φορά στην οδό Βασιλίσσης Ολγας. Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η αστυνομία μέσα σ’ ένα χρόνο, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εντοπιστεί κανένας δράστης.
Ενας 61χρονος έμπορος ήταν το τελευταίο θύμα της ανεξέλεγκτης χρήσης του όπλου. Πήγε το μεσημέρι της Δευτέρας ν’ αγοράσει τσιγάρα από το περίπτερο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Β. Ολγας και Μπότσαρη. “Ξαφνιάστηκα περισσότερο παρά φοβήθηκα. Ενιωσα έναν πόνο στην πλάτη μου. Είδαν κάποιοι το μπουφάν μου, δεν παρατήρησαν τίποτε. Όταν το έβγαλα, βρήκα το τραύμα. Η βολίδα είχε τρυπήσει το μπουφάν και το γιλέκο που φορούσα”, περιέγραψε στη “Μ” ο 61χρονος.
Αυτός που τρομοκρατήθηκε περισσότερο ήταν ο 32χρονος περιπτεράς Βασίλης Ερμίδης. “Αν δεν ήταν ο άνθρωπος μπροστά, θα με πετύχαινε στο κεφάλι. Σκεφτείτε ότι μπορούσα να τραυματιστώ σοβαρότερα, ήμουν εκτεθειμένος”, τόνισε.
Το πέμπτο περιστατικό με πυροβολισμό αεροβόλου πανικόβαλε τους περαστικούς στην οδό Β. Ολγας. “Ακουσα αρχικά ένα θόρυβο και μετά τον άνθρωπο που φώναξε από τον πόνο”, τόνισε ο κ. Ερμίδης. Ο 61χρονος διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου του αφαιρέθηκε η βολίδα και αποδείχτηκε πως πρόκειται για τις κλασικές βολίδες αεροβόλων, τα γνωστά “ποτηράκια”. Όπως έλεγαν περίοικοι, το πιθανότερο είναι η βολίδα να προήλθε από μπαλκόνι πολυκατοικίας που βρίσκεται στο βάθος του δρόμου και έχει μέτωπο προς το περίπτερο. “Η αστυνομία μού είπε ότι μπορεί να πρόκειται για παιδί που παίζει και του ξέφυγε. Θεωρώ και εγώ πως είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο”, επισήμανε ο 61χρονος.
Τα αυξανόμενα περιστατικά πάντως έχουν προκαλέσει ανησυχία. “Εάν είναι παιδί, πρέπει οι γονείς να το προσέξουν, καθώς σε άλλη περίπτωση μπορεί να έχουμε σοβαρότερο τραυματισμό και όχι το επιπόλαιο τραύμα που είχα εγώ”, υποστήριξε ο έμπορος. “Μπορεί να είναι παιδί, μπορεί και κάποιος διαταραγμένος, κανένας δεν ξέρει τι είναι. Μία άλλη φορά έφτασαν στο περίπτερο γιαούρτια και ντομάτες από την ίδια κατεύθυνση, τι να πω;” συμπλήρωσε ο 32χρονος περιπτεράς. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως, ύστερα από τον τραυματισμό του εμπόρου, η γυναίκα του φοβάται να καθίσει στο περίπτερο. “Πριν να τραυματιστεί ο άνθρωπος, άκουσα άλλες τέσσερις με πέντε φορές παρόμοιο θόρυβο, αλλά τα αεροβόλα γνωρίζω πως δεν κάνουν θόρυβο. Ό,τι και να είναι, πρόκειται για πολύ επικίνδυνα παιχνίδια”, κατέληξε ο κ. Ερμίδης.


Πέντε επιθέσεις-καρμπόν

Τα απανωτά περιστατικά ανεξέλεγκτων πυροβολισμών από αεροβόλα υποβαθμίζονται από την πλευρά της αστυνομίας, παρότι έχουν προκαλέσει τραυματισμούς ανυποψίαστων διερχόμενων πολιτών, οι οποίοι δέχτηκαν βολίδες από το… πουθενά. Είναι ενδεικτικό πως για τις πέντε περιπτώσεις που μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί δεν έχει εντοπιστεί κανείς εκ των δραστών. “Ηρθε η αστυνομία, αλλά δεν βρήκε τίποτε”, παρατήρησε ο περιπτεράς που έγινε μάρτυρας της τελευταίας επίθεσης.
Το πρώτο επεισόδιο τέτοιου τύπου σημειώθηκε τον περσινό Δεκέμβριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, στην οδό Λαγκαδά. Αγνωστος, που εκτιμήθηκε πως βρισκόταν σε μπαλκόνι, πυροβόλησε και τρύπησε το τζάμι, την ώρα που το αστικό είχε δεκάδες επιβάτες. Παρά την έρευνα δεν βρέθηκε ο δράστης και από τύχη δεν τραυματίστηκε επιβάτης. Και η επόμενη επίθεση έγινε πάλι σε λεωφορείο στην περιοχή της Καλαμαριάς, όταν ο οδηγός έφτανε στο τέρμα της οδού Πολυβίου και ξαφνικά από πυροβολισμούς αεροβόλου έσπασαν τέσσερα τζάμια. Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε ούτε ο οδηγός ούτε ο μοναδικός επιβάτης.
Πεζοί άρχισαν να γίνονται στόχοι πυροβολισμών με αεροβόλα από τον περασμένο Αύγουστο. Δύο άνδρες ηλικίας 43 και 18 χρόνων τραυματίζονται στο πεζοδρόμιο της οδού Εγνατία, στο ύψος του Σιντριβανιού, την ώρα που περίμεναν το λεωφορείο της γραμμής. Οι βολίδες εκσφενδονίστηκαν σε διαφορετικά χρονικά σημεία και οι τραυματίες γνωρίστηκαν στο νοσοκομείο. Παρά την έρευνα, και τότε δεν βρέθηκε ο δράστης.
Η επόμενη επίθεση σημειώθηκε στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου και θύμα ήταν ένας 47χρονος ιδιωτικός υπάλληλος που βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Δέχτηκε μία βολίδα στο πόδι, ενώ βρήκε ακόμη δύο στο πάτωμα. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε το παιδί του, μαζί με το οποίο είχε βγει στο μπαλκόνι. Και σ’ αυτή την περίπτωση οι έρευνες δεν κατέληξαν πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου