Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Εξακολουθεί να μειώνεται η δημοτικότητα του Ομπάμα

Το 46% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του Ομπάμα, ενώ το 44% το αποδοκιμάζει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, εξακολουθεί να μειώνεται, παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια στο μέτωπο της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη. Το 46% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του Ομπάμα, ενώ το 44% το αποδοκιμάζει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Κουινίπιακ.

Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου φάνηκε να πέφτει κάτω από το όριο του 50% σε προηγούμενη δημοσκόπηση, που δημοσίευσε το ίδιο πανεπιστήμιο στις 18 Νομεβρίου, με μόνο το 48% των ερωτηθέντων να επιδοκιμάζουν το έργο του.

«Είναι προφανές ότι αυτή η νέα μείωση είναι το αποτέλεσμα της απογοήτευσης των Αμερικανών από την εσωτερική πολιτική», σύμφωνα με τον Πήτερ Μπράουν του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου.

Το 54% των ερωτηθέντων δεν συμφωνούν με τον τρόπο που ο Ομπάμα διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα, δηλαδή 2% περισσότεροι απ' ότι το Νοέμβριο, ενώ το 41% συμφωνούν, μείωση δύο μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση. «Πρόκειται για την χειρότερη απόδοσή του (Ομπάμα) σε αυτό το θέμα» από την ημέρα που μπήκε στον Λευκό Οίκο, σημειώνει το ινστιτούτο.

Οι ΗΠΑ βγήκαν από την ύφεση το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ και το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί ελαφρώς (στο 10% από το 10,2% που ήταν τον προηγούμενο μήνα), αλλά παραμένει στα πιο υψηλά επίπεδα που έχει γνωρίσει η χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

Η δημοτικότητα του Ομπάμα έχει μειωθεί περισσότερο ανάμεσα στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους - αυτούς που δεν θεωρούν ότι ανήκουν ούτε στους δημοκρατικούς, ούτε στους ρεπουμπλικάνους: το 51% εξ αυτών δεν συμφωνούν με το έργο του σε αντίθεση με το 37% που συμφωνούν, την ώρα που το Νοέμβριο το ποσοστό επιδοκιμασίας έφτανε το 43%.

«Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, ο Ομπάμα θα μπορούσε να βρεθεί γρήγορα στην δυσάρεστη θέση οι Αμερικανοί που αποδοκιμάζουν το έργο του να είναι περισσότεροι από αυτούς που το επιδοκιμάζουν», προειδοποίησε ο Μπράουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου