Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αλ. Τσίπρας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία

Την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για τις μαζικές προσαγωγές των τελευταίων ημερών ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον Φ. Κουβέλη την Ανεξάρτητη Αρχή, τροφοδοτώντας εκ νέου την κόντρα του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Α. Τσίπρας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία, αντιμετωπίζεται με περισσότερη δημοκρατία

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε τον Συνήγορο του Πολίτη και να του εκφράσουμε την ανησυχία μας για φαινόμενα μαζικών προσαγωγών που πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπ’ όψιν του κ. Γ. Καμίνη τέθηκαν ακόμη «ανησυχητικά γεγονότα τα οποία βρίσκονται σε κοινή θέαση στο διαδίκτυο από κάμερες που έχουν καταγραφεί και βίντεο που έχουν αναρτηθεί», πρόσθεσε.

«Το ένα αφορά μια νέα τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να εφορμά με μηχανές σε διαδηλωτές, που είχε και ως αποτέλεσμα έναν σοβαρό τραυματισμό. Το δεύτερο αφορά ένα περιστατικό συνύπαρξης δυνάμεων των ΜΑΤ με κουκουλοφόρους στα Χανιά, το οποίο επίσης έχει καταγραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Τα ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα αποτελούν κατάκτηση, προστατεύονται από το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν είναι μύθοι της μεταπολίτευσης», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Θα τα υπερασπιστούμε και θα επικαλούμαστε πάντα την τήρηση των νόμων. Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία».

Φ. Κουβέλης: Οι παράνομες προσαγωγές προσβάλουν το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται

Για «αθρόες, αναίτιες, παράνομες προσαγωγές», που προσβάλλουν το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, να διαμαρτύρονται, να διατυπώνουν τις απόψεις τους και να διεκδικούν, έκανε λόγο ο Φ. Κουβέλης.

«Και είναι χαρακτηριστικό», παρατήρησε πως «στον πολύ μεγάλο αριθμό των προσαγωγών, που φτάνει περίπου τις 900, η συντριπτική πλειοψηφία των προσαχθέντων αφέθησαν ελεύθεροι».

«Τι μαρτυρά αυτό;», διερωτήθηκε και απάντησε: «Μαρτυρά το αναίτιο, το αδικαιολόγητο και θα έλεγα και το προκλητικά εκφοβιστικό του πολίτη, που θέλει να συναθροίζεται, να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει».

Γ. Καμίνης: Νόμος για τις διαδηλώσεις, που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων

«Δυστυχώς η δημοκρατική πολιτεία, ακόμα μετά από 35 χρόνια ισχύος του Συντάγματος, δεν έχει κατορθώσει να ψηφίσει ένα νόμο για τις διαδηλώσεις, που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων», δήλωσε από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης.


nafteboriki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου