Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Μακρίσταλ: Πρέπει να συλληφθεί ο Μπιν Λάντεν

Η Αλ Κάιντα δεν θα ηττηθεί αν δεν συλληφθεί ή σκοτωθεί ο Οσάμα μπιν Λάντεν, δήλωσε σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου ο αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ Μακρίσταλ, διοικητής της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν.

«Η σύλληψη ή ο θάνατός του δεν σημαίνουν απαραίτητα την ήττα της Αλ Κάιντα, αλλά δεν πιστεύω πως μπορούμε να εξολοθρεύσουμε πλήρως της Αλ Κάιντα αν δεν συλληφθεί ή σκοτωθεί», τόνισε ο στρατηγός, αρχιτέκτονας της αμερικανικής στρατηγικής στο Αφγανιστάν. «Πιστεύω ότι είναι μια συμβολική μορφή. Η επιβίωσή του δυναμώνει την Αλ Κάιντα και την βοηθά να εξαπλώνεται διεθνώς», επισήμανε μιλώντας στην επιτροπή Στρατιωτικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Την Κυριακή, ο στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου διευκρίνισε πως οι τελευταίες εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα μπορεί να βρίσκεται «κάπου στο Βόρειο Ουαζιριστάν, άλλοτε από την πλευρά των πακιστανικών συνόρων και άλλες φορές από την πλευρά του Αφγανιστάν, σε μια ιδιαίτερα εχθρική ορεινή περιοχή». Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, υπογράμμισε την ίδια ημέρα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν εδώ και χρόνια αξιόπιστες πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο Μπιν Λάντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου