Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Επιστολή Ραγκούση σε Νικ. Κακλαμάνη

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους της πρωτεύουσας και τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Ο υπουργός Εσωτερικών, στην επιστολή του, επισημαίνει πως όπως έχει εξηγήσει και στους ίδιους τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καθώς είναι αντισυνταγματικά και παράνομα.

«Γνωρίζετε ασφαλώς - τονίζει ο κ. Ραγκούσης στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων- ότι η μονιμοποίηση τους είναι ευθέως αντισυνταγματική και παράνομη, όπως έχει επιβεβαιωθεί με αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων. Αλλά και η προσαύξηση της μοριοδότησής τους είναι καταφανώς άδικη και έχει βάσιμα επικριθεί ως αντισυνταγματική. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι συμβασιούχοι έργου που είχαν προσληφθεί με το προϋπάρχον καθεστώς, χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, μόνο με απόφαση του Δημάρχου στην περίπτωση των Δήμων, δεν μπορούν επιπλέον να ευνοούνται με προσαυξημένη μοριοδότηση, έναντι όλων των άλλων, οι οποίοι δεν είχαν το προνόμιο της εύνοιας αυτής. Μια τέτοια προσαύξηση θα αδικούσε την τεράστια πλειοψηφία, παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας.

Οφείλω πέραν τούτου να επισημάνω ότι, παρά το γεγονός ότι η απεργία αυτή κηρύχθηκε για τρεις ημέρες παράνομη και καταχρηστική με δικαστική απόφαση, το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε το προηγούμενο τριήμερο γεμάτο σκουπίδια. Αυτό το διαπίστωσαν όλοι, και ιδιαίτερα οι δημότες της Αθήνας, το βεβαίωσε δε η ΕΛΑΣ που είχε ζητήσει την επείγουσα αποκομιδή.

Είναι τη στιγμή αυτή απαραίτητο να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και η οικονομική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα, να προληφθεί η περαιτέρω επιβάρυνση της κατάστασης και ιδίως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Σας παρακαλώ γι’ αυτό να κινήσετε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε απάντηση της επιστολής του υπουργού Εσωτερικών, Ραγκούση επισημαίνει ότι οι νόμιμες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει από το Δήμο της Αθήνας από χθες, «επομένως ο υπουργός κάπως αργά σκέφθηκε να παρέμβει για να εξομαλυνθεί μια κατάσταση που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη δική του αδιαλλαξία να ικανοποιήσει το βασικό αίτημα των απεργών « την μοριοδότηση στη θέση του οικείου φορέα».
«Το αίτημα των απεργών υποστηρίζεται από την ΚΕΔΚΕ (ομόφωνα) και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής, πλην της Κυβέρνησης. Αρνούμαι να ασχοληθώ με τις λοιπές ανακρίβειες που περιέχονται στην επιστολή του» προσθέτει ο κ. Κακλαμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου