Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΘΟΝΗΣ Το μετέωρο βήμα του Ευαγγελάτου

Η επομένη του διαζυγίου του Νίκου Ευαγγελάτου με τον ΑΝΤ1 έπειτα από 3,5 χρόνια συνεργασίας, βρήκε και τις δύο πλευρές μάλλον ικανοποιημένες, αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις του πρώτου, καθώς το συμβόλαιο λύθηκε κοινή συναινέσει με τους δύο συμβαλλόμενους να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις.

Μετά, λοιπόν, την ανακοίνωση του καναλιού, ήρθε η σειρά του πρώην άνκορμαν του κεντρικού δελτίου να πει τη δική του άποψη και να αποδώσει την ευθύνη για τη ματαίωση των “Αποδείξεων” και την κακή πορεία του δελτίου στην οικονομική κρίση. Μάλιστα, ο τηλεαστέρας δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πρωτεύουσας ενημέρωσε και για τα επόμενα βήματά του. Έτσι, προς το παρόν δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα τηλεοπτικά πράγματα, εστιάζοντας όπως και η Έλλη Στάη, η οποία απομακρύνθηκε για χάρη του από τον ΑΝΤ1, στο ίντερνετ και στο ενημερωτικό πόρταλ newsit.gr, το οποίο πρόσφατα δημιούργησε. Επίσης, ο Νίκος Ευαγγελάτος τόνισε πως δεν έχει συζητήσει με κανένα σταθμό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στη μικρή οθόνη μετά το Πάσχα, ενώ ο συναινετικός τρόπος με τον οποίο τέλειωσε η συνεργασία του με το κανάλι οδήγησε συναδέλφους του, όπως τον Νίκο Χατζηνικολάου, να σχολιάσουν την είδηση με θετικότατα για τον αποχωρούντα λόγια.
Η όλη παραφιλολογία για την απομάκρυνση του γνωστού άνκορμαν ξεκίνησε από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, που προσδιόριζε χρονικά τη διακοπή της συνεργασίας. Κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ευαγγελάτο, αφού φαινόταν ότι η πληροφορία είχε δοθεί από κορυφαία στελέχη του σταθμού. Τη χρονική εκείνη στιγμή ο AΝΤ1 επιχείρησε να καλύψει τον παρουσιαστή, οι αποφάσεις όμως -όπως και φάνηκε- ήταν δρομολογημένες.
Να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Ευαγγελάτου υπογράφηκε περί τα μέσα του περασμένου Ιούλη ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις (αισθητή μείωση αποδοχών) και δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της εβδομαδιαίας εκπομπής του “Αποδείξεις”, που αποτελούσε παραγωγή του ίδιου του δημοσιογράφου. “Το γυαλί είχε ραγίσει από τότε” υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου