Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Εργαστήριο συσκευασίας κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Μέλος κυκλώματος που διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη είναι 24χρονος Αλβανός που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και ο οποίος είχε δημιουργήσει στο σπίτι του ένα μίνι εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 942 γραμμάρια κοκαΐνης, την οποία ο δράστης είχε παραλάβει από ομοεθνείς του, ενώ εντοπίστηκαν εργαλεία (όπως μίξερ και πρέσα) με τα οποία ο νεαρός δράστης νόθευε την κοκαΐνη και στη συνέχεια τη μετέτρεπε σε πλακίδια έτοιμα για πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης είχαν από καιρό πληροφορίες για τη δράση του 24χρονου αλλοδαπού και τον συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Μενεμένη. Στην κατοχή του εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κοκαΐνης, ενώ άλλα δύο δέματα με την ίδια ουσία βρέθηκαν στο διαμέρισμα - εργαστήριο στους Αμπελόκηπους.

Ο... χορός του χρήματος

Οπως διευκρινίζουν αξιωματικοί, ένα κιλό κοκαΐνης πωλείται περίπου 60.000 με 80.000 ευρώ, ωστόσο η τιμή μικρών ποσοτήτων ή μιας δόσης ποικίλλει από έμπορο σε έμπορο και πολλές φορές μεταβάλλεται ανάλογα και με τον πελάτη. Αυτό σημαίνει π.χ. ότι στη Θεσσαλονίκη η κοκαΐνη πωλείται φτηνότερα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, καθώς είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό νοθευμένη, αλλά η τιμή της αυξάνεται εάν κάποιος την αγοράσει από άλλο έμπορο ή εάν θελήσει να την προμηθευτεί σε κάποιο πάρτι.

Από την Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοκαΐνη που διακινείται στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έρχεται από τη γειτονική Αλβανία. Αξιωματικοί επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης που προέρχονται από τη Λατινική Αμερική φτάνουν στην Αλβανία, όπου τα κυκλώματα αναλαμβάνουν να την αποθηκεύσουν και στη συνέχεια να τη διοχετεύσουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Η Αλβανία έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε χώρα - σταθμό για την κοκαΐνη, ενώ τα αλβανικά κυκλώματα είναι αυτά που ελέγχουν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα το εμπόριο της συγκεκριμένης ουσίας στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, σε... παιδικό αρκουδάκι είχαν κρύψει περίπου μισό κιλό ηρωίνης δύο άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στον κόμβο του Κορινού στην Πιερία. Πρόκειται για έναν 35χρονο και μία 43χρονη, τους οποίους αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για τις παράνομες δραστηριότητές τους. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν, επίσης, μία ξύλινη ράβδος (κλομπ) και ένα αναισθητικό σπρέι.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου