Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Αποζημίωση 760.000 ζητά ο Γκοτιέ για αρώματα απομιμήσεις

Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ ζήτησε αποζημίωση ύψους 760.000 ευρώ από εταιρία στο Σίμπιου γιατί κυκλοφόρησε αρώματα-απομιμήσεις με την επωνυμία του.

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ ζήτησε αποζημίωση ύψους 760.000 ευρώ από εταιρία στη ρουμανική πόλη Σίμπιου γιατί κυκλοφόρησε στην αγορά 19.000 μπουκάλια άρωμα που έφεραν την επωνυμία της εταιρίας του, αλλά ήταν απομιμήσεις.

Η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος στο Σίμπιου κατέσχεσε το Νοέμβριο του 2009 ένα φορτηγό με αρώματα του Ζαν Πολ Γκοτιέ και του Ούγκο Μπος, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα δύο εκατ. ευρώ. Ειδικός εκτιμητής απεφάνθη ότι τα αρώματα ήταν απομιμήσεις και οι δύο διάσημοι οίκοι υπέβαλαν μηνύσεις για αποζημιώσεις και ζήτησαν να καταστραφούν τα μπουκάλια με τα αρώματα, όπως ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος στο Σίμπιου, Νικολάε Φουμουρέσκου.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που φέρεται να παρέλαβε τα αρώματα και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απομιμήσεις και λαθρεμπόριο. Το φορτίο με τα αρώματα παραμένει σε αποθήκη των Αρχών στο Σίμπιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου