Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

«Είναι όλοι τους καλά» με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Μια ιταλική ιδέα βρήκε πρόσφορο έδαφος στις ΗΠΑ μετά από είκοσι χρόνια επεξεργασίας ένας Βρετανός τη μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη. Ο πολυβραβευμένος Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται τον Φρανκ Γκουντ, που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την οικογενειά του.

Ο Φρανκ δουλεύει όλη του τη ζωή σε ένα εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων προσπαθώντας να εξασφαλίσει το καλύτερο για την οικογένειά του. Όταν πια βγαίνει στη σύνταξη, συνειδητοποιεί όμως ότι έχει χάσει επαφή με τα τέσσερα παιδιά του και αισθάνεται την ανάγκη να επανακτήσει δεσμούς μαζί τους.

Μετά από μια αποτυχημένη πρόσκληση σε οικογενειακό μπάρμπεκιου, όπου δεν εμφανίζεται κανείς, ο Φρανκ φτιάχνει τις βαλίτσες του και αποφασίζει να επισκεφτεί ο ίδιος τα παιδιά του: τον «καλλιτέχνη» Ντέιβιντ (Όστιν Λάιζι) στη Νέα Υόρκη, την Έιμι (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) που είναι «μεγάλο στέλεχος» σε διαφημιστική στο Σικάγο, τον «διευθυντή ορχήστρας» Ρόμπερτ (Σαμ Ρόκγουελ) στο Ντένβερ, και τη μικρότερη κόρη του, Ρόζι (Ντρου Μπάριμορ) που είναι «χορεύτρια σε μεγάλο σόου του Λας Βέγκας». Και μέσα από αυτό το μεγάλο ταξίδι ανακαλύπτει ότι η ζωή τους είναι λιγότερη ρόδινη από όσο την περιέγραφαν.

Η προσπάθεια του Φρανκ να επανασυνδεθεί με τα παιδιά του είναι ένα ταξίδι, όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο συναίσθημα. «Παρότι ο Φρανκ τραβάει φωτογραφίες σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, ένα ταξίδι ανακάλυψης υπερβαίνει τις στατικές εικόνες: έχει να κάνει με την αλλαγή, με το να εκτίθεσαι σε ανοίκειες καταστάσεις και σε ανθρώπους που έχουν διαφορετική αντίληψη του κόσμου από εσένα» εξηγεί ο Κερκ Τζόουνς. Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου