Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Επενδύσεις στην υγεία, αντίδοτο στην οικονομική κρίση

Με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες υγείας και βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών τους, απαντούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας στη μείωση του κύκλου εργασιών τους που κυμαίνεται από 5-20% κατά περίπτωση.

Η οικονομική κρίση μπορεί να έχει οδηγήσει τους ασθενείς στη διαχείριση των χρονίων παθήσεων μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας, όμως όπου αυτό είναι εφικτό, δεδομένων των σημαντικών ελλείψεων που αναπόφευκτα στρέφουν τους ασθενείς και πάλι στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Οι δύο μεγάλοι όμιλοι του κλάδου επενδύουν στις νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένα το Ιατρικό Αθηνών –σύμφωνα με πληροφορίες – έχει προχωρήσει στην αγορά του νέου συστήματος daVinci για εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων που δεν καλύπτονται ακόμη, λειτουργώντας παράλληλα το ήδη υπάρχον σύστημα.

Από την πλευρά του ο Όμιλος Υγεία, προχωρεί σε αναβάθμιση του τμήματος γ-knife, μοναδικό στη χώρα και το τρίτο στην Ευρώπη. Το νέο σύστημα δεν θα περιορίζεται σε αντιμετώπιση όγκων εγκεφάλου, αλλά θα αφορά και ογκολογικά περιστατικά άλλων περιοχών του σώματος.

Η αναβάθμιση αυτή, έρχεται μετά την αναδιάρθρωση του τμήματος των γραμμικών επιταχυντών, μέσω των οποίων καλύπτονται και τα παιδιά της 'Φλόγας', μέχρις ότου στελεχωθεί το αντίστοιχο τμήμα στο νοσοκομείο Παίδων, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.

Σε ότι αφορά τον τομέα των υπηρεσιών, ο Όμιλος Υγεία, προωθεί την παροχή VIP services με αναδιάταξη των χώρων των νοσοκομείων του, ενώ το νοσοκομείο Υγεία, έλαβε διεθνή πιστοποίηση κατά το σύστημα JCI, ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς στο υπουργείο Εξωτερικών και τις πρεσβείες. Στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών αναδιοργανώνεται και το catering του νοσοκομείου, με 24 διαφορετικές δίαιτες για τους ασθενείς που έχουν διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την πάθησή τους.

Ταυτόχρονα επίκειται νέα συμφωνία συνεργασίας με άλλο Τουρκικό όμιλο, που θα επιτρέψει την επέκταση με επιπλέον 10 νοσοκομεία σε διάφορες μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας (σε αυτή τη φάση 14 νοσοκομεία), ενώ υπάρχει προοπτική για επέκταση στην Τουρκία, σε 20 νοσοκομεία συνολικά.

Α.ΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου