Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συναυλία για τον καλλιτέχνη - αγωνιστή Νίκο Ξυλούρη


«Ο Ξυλούρης δεν είχε μόνο το "μανδύα" του τραγουδιστή. Είχε και τη νοοτροπία του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, που βασίζεται σε ηθικές αξίες. Παραμένει πρότυπο, ιδιαίτερα για τους νέους τραγουδιστές και μουσικούς, που ενδιαφέρονται να κρατηθούν. Η παραίτηση δεν είναι δικαιολογία - υπάρχουν πρότυπα...».

Τα παραπάνω, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Λεοντής, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη συναυλία «30 χρόνια χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη», στις 21/2 (7μμ, ελεύθερη είσοδος), στο ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ (σταθμός Ειρήνη). Μια βραδιά μνήμης και αθάνατων τραγουδιών, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Λεοντή - δημιουργού του σπουδαίου έργου «Καπνισμένο Τσουκάλι» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, που μπόλιασε η ερμηνεία του Ν. Ξυλούρη. Μια «γιορτή για ένα πρόσωπο που αγαπήσαμε, που εκφράζει τον αγώνα και την αγωνία ανθρώπων που σκέφτονται και είναι ευαίσθητοι σε κοινωνικές αναταράξεις, σε δύσκολες εποχές, όπως η σημερινή», τόνισε ο Χρ. Λεοντής.

Επί σκηνής θα βρεθούν 150 καλλιτέχνες: Οι Χορωδίες των Δήμων Αθηναίων, Κηφισιάς, Ηρακλείου, που θα ερμηνεύσουν κομμάτια από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» και οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Ross Daily, Βασίλης Καρεφιλάκης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Μάνος Μουντάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Στέλιος Πετράκης, Μαρία Σουλτάτου, Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης. Παρουσίαση: Μιχάλης Αεράκης, αφήγηση: Ουρανία Μπασλή. Ενορχήστρωση - διδασκαλία ορχήστρας: Aνδρουλιδάκης Μανώλης. Σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ - video: Στρατηγάκης Σταύρος. Μοντάζ video: Ξηρουχάκης Γιάννης. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ενωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», με τη στήριξη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Αθηνών, Ηρακλείου και Ρεθύμνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου