Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Παζάρι αγάπης στην Αριστοτέλους

5Τα προϊόντα που προσφέρονται στο ξύλινο σπιτάκι στη συμβολή της Αριστοτέλους με τη Β. Ηρακλείου φτιάχτηκαν με πολύ κόπο αλλά και με ακόμη μεγαλύτερη αγάπη από δεκάδες Θεσσαλονικιές που βρίσκονται στο πλευρό των 53 παιδιών που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

“Ένα χαμόγελο, ιδιαίτερα όταν αυτό προέρχεται από κάποιο παιδί, για το οποίο η αγάπη στη ζωή του δεν υπήρξε δεδομένη, είναι πραγματικά ανεκτίμητο. Αυτό ακριβώς το παιδικό χαμόγελο είναι ο σκοπός μας, αλλά και η μεγαλύτερη επιβράβευση κάθε δικής μας προσπάθειας”.
Με τα λόγια αυτά η εθελόντρια Αγνή Δημοπούλου υποδέχεται τον κόσμο που επισκέπτεται το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο παζάρι που έχει στηθεί στη συμβολή της Αριστοτέλους με τη Βασιλέως Ηρακλείου για την υποστήριξη των σκοπών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.
Η λειτουργία του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ στηρίζεται εξολοκλήρου στην ιδέα του εθελοντισμού, καθώς στο σύνολό τους τα προϊόντα που προσφέρονται στο ξύλινο σπιτάκι της Αριστοτέλους φτιάχτηκαν με πολύ κόπο, αλλά και με ακόμη μεγαλύτερη αγάπη από δεκάδες Θεσσαλονικιές που βρίσκονται στο πλευρό των 53 παιδιών που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.
“Όλο το χρόνο δουλεύαμε με πολύ μεράκι, για να φτιάξουμε τα προϊόντα που διατίθενται στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Ελληνικού Παιδικού Χωριού”, επισημαίνει η εθελόντρια Αιμιλία Λίνδρα. Στα προϊόντα αυτά, εξηγεί η Μαίρη Βαλεργάκη, η οποία επίσης προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, περιλαμβάνονται διάφορα αγνά σπιτικά προϊόντα, όπως γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, χυλοπίτες και τραχανάς σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές, αλλά και χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς και εργόχειρα και χειροποίητες γιορτινές κατασκευές.
Το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Σύμφωνα με την εθελόντρια Ελένη Καρακάση, η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου